O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez: „Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”

O nouă tulpină a coronavirusului face ravagii în Mexic. Potrivit autorităţilor, aceasta a provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în luna februarie. În prezent, Mexicul ocupă locul al treilea la nivel mondial ca număr al deceselor cauzate de coronavirus.

01 mart. 2021, 14:55
O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez: „Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”

O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez a declarat la o conferinţă de presă că această mutaţie, observată pentru prima oară în Mexic în octombrie, “ar putea avea o mai mare transmisibilitate”, dar a precizat că “deocamdată nu este adecvat să o numim o nouă variantă mexicană”, potrivit Agerpres.

O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic

Potrivit oficialului INDRE,  noua tulpina a primit denumirea B.1.1.222 şi prezintă o mutaţie T478K.

“Putem face o solicitare pentru a fi denumită această variantă cu un nume specific, dar nu este încă potrivit pentru a o desemna ca nouă variantă mexicană”, a precizat  Ramirez.

El a semnalat însă “o creştere semnificativă” a circulaţiei acestei mutaţii în ţară, asemănător cu ceea ce s-a întâmplat şi în alte ţări care au detectat noi variante, precum Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 1 martie 2021. Numărul cazurilor la ATI a sărit de 1.000, trei judeţe în scenariul roşu

Oficialul de la INDRE a adăugat că această mutaţie “a fost depistată şi în Canada, în Statele Unite şi în unele ţări din Europa şi Africa”.

Potrivit autorităţilor, nouă variantă a virusului prezintă câteva mutaţii importante ce pot avea un impact asupra sănătăţii publice, ţinând cont de modul în care s-a răspândit în rândul populaţiei.

“Cu siguranţă poate avea o mai mare transmisibilitate. De aceea sugerăm să se efectueze studii virusologice, epidemiologice şi clinice, pentru a vedea dacă are sau nu are un impact semnificativ asupra populaţiei”, a precizat Ramirez.

Citeşte şi Tulpina românească a coronavirusului a fost identificată în 34 de ţări. Alexandru Rafila, despre noua mutaţie a Covid

Reamintim că Mexicul a înregistrat joi, 25 februarie, 877 de noi decese asociate coronavirusului, astfel încât cifra totală a victimelor se ridică la 183.692, potrivit Ministerului Sănătăţii. Au fost raportate, de asemenea, 8.642 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar bilanţul total al contagierilor a ajuns la 2.069.370 de cazuri.

Mexicul ocupă locul al 13-lea în clasamentul mondial prin prisma contagierilor şi locul al treilea ca număr al deceselor, după Statele Unite şi Brazilia, potrivit Universităţii americane Johns Hopkins.