Ministrul Sănătăţii, în vizită la Focşani şi Galaţi. Oamenii îi cer medicamente: „Unde este euthyroxul?” UPDATE

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se va afla luni la Focşani şi Galaţi pentru a evalua situaţia unităţilor sanitare din aceste localităţi şi pentru a decide măsurile necesare în aceste cazuri.

13 apr. 2020, 07:11
Ministrul Sănătăţii, în vizită la Focşani şi Galaţi. Oamenii îi cer medicamente: „Unde este euthyroxul?” UPDATE

UPDATE: Scandal cu Ministrul Sănătății în fața prefecturii din Focșani. Oamenii i-au cerut explicații lui Nelu Tătaru pentru lipsa medicametelor care tratează cancerul.

„Domnule ministru, cand gasim euthyrox in farmacii? Ati spus la televizor ca este in farmacii? Unde este euthyroxul? …in atatea farmacii din oras nu gasesc. Vreti sa ne omorati, asta vreti sa faceti…”, i-a atras atenţia o femeie ministrului. 

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni, că a decis, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie dat un ordin prin care managementul Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, pe perioada stării de urgenţă.

„Ca primă intenţie, având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 – managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii informează că, la Galaţi, Tătaru va vizita şi Căminul de bătrâni „Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus şi decese.

De asemenea, la Galați, un nou cămin de bătrâni, de data aceasta aflat în subordinea Primăriei, a devenit focar de coronavirus. Aici au fost confirmate patru cazuri de COVID-19. Este vorba despre doi vârstnici și două cadre medicale.

Potrivit inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică pacientul zero ar fi o infirmieră. 

La Căminul Sf. Spiridon, care aparține Primăriei Galați, sunt cazate 139 de persoane.

Citeşte şi UPDATE Situaţie gravă la Spitalul Judeţean Focşani. Acuzaţii grave