Coronavirus nu mai fi stăpânit. Şeful de la „Victor Babeş”: „E greu de crezut că miile de români mai pot fi convinși să stea izolaţi”

Managerul Spitalului Clinic "Victor Babeș" din București, dr. Emilian Imbri, a declarat că fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit deoarece  ă este greu de crezut că miile de români care s-au întors din străinătate mai pot fi convinși să stea izolați în case.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 09:00
Coronavirus nu mai fi stăpânit. Şeful de la „Victor Babeş”: „E greu de crezut că miile de români mai pot fi convinși să stea izolaţi”

Medicul a făcut referire şi la cele două scheme de tratament diferite folosite de spitalele care tratează pacienți cu noul coronavirus. COVID-19. Dr. Emilian Imbri afirmă că nu este util ca aceste scheme să fie dezbătute la televizor deoarece s-ar ajunge la situaţia în care oamenii ar da năvală în farmacii pentru a cumpăra medicamentele disponibile. În această situaţie, spitalele ar întâmpina probleme cu achiziţia, transmite postul Digi24, citat de Hotnews.

„În perioada asta românii ies mai putin echipați, dau de 2-3 grade afară, le curge nasul si năpădesc pe spitale. (…) Se va produce o busculadă și mai mare, vor veni pacienți cu guturai și de aici se accentuează spaima”, a precizat dr. Emilian Imbri.

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală a mai spus că în acest moment nu se mai poate stăpâni fenomenul pentru că „este greu de crezut ca miile de români întorși mai pot fi convinși să stea izolați”.

Medicul a vorbit şi despre cele două scheme de tratament diferite folosite de spitalele care tratează pacienți cu COVID-19. Dr. Imbri a declarat că nu este util ca acestea să fie dezbătute la televizor.

„Nu cred că este util ca aceste scheme de tratament să se discute pe televiziuni. Se dau nume de medicamente, asocieri de medicamente. Cine tratează în văzul lumii face o greseală. Apar nume de medicamente și toată lumea lumea a năvălit în farmacii. Nu toate aceste medicamente se găsesc în farmacii, unele vin pe circuitul spitalelor. În momentul de față nu maia găsești aceste medicamente nicăieri, spitalele le comanda în disperare ca să aiba rezerve și o să avem o problemă că o să nu mai avem de unde. Asta este panica”, a adăugat medicul.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00. 

Al optulea deces din cauza noului coronavirus în România. Un bărbat de 70 de ani, ucis de COVID-19