O asistentă de la Brăila, confirmată cu coronavirus. Femeia, în contact cu 24 de persoane. Situaţie critică la Botoşani şi Focşani

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 17:46 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 18:33 // Sursa: romaniatv.net

O asistentă de la Serviciul Județean de Ambulanță Brăila a fost confirmată cu coronavirus. Aceasta suferă și de alte afecțiuni și a intrat în contact cu colegul său ambulanțier, dar și cu alte persoane. În total 4 contacți direcți și 20 indirecți, care se află în izolare la dimiciliu.

UPDATE: Un număr de 58 de persoane din Vrancea au fost infectate până acum cu coronavirus, 43 fiind cadre medicale de la Spitalul Militar din Focşani. Două persoane sunt angajate ale Spitalului Municipal Adjud, iar restul sunt contacţii celor deja confirmaţi.

Potrivit unei informări transmise, miercuri, de Prefetura Vrancea, în judeţ sunt 58 de persoane infectate, 43 fiind cadre medicale de la Spitalul Militar din Focşani. De asemenea, sunt doi angajaţi ai Spitalului Municipal Adjud şi 13 contacţi ai persoanelor deja infectate.

Tot în Vrancea, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea s-a ales cu dosar penal şi este cercetat disciplinar în urma unui incident înregistrat seara trecută şi care a fost relatat pe Facebook de unul dintre poliţiştii care asigură paza unui centru de carantină.

„Sunt în tură de aproape 4 ore. Sunt la Hotelul Unirea, unde este punct de carantină. Este linişte. Eu şi colegul de la jandarmi stăm echipaţi cu mănuşi şi măşti şi ne omoară plictiseala. Ora 23.50. În faţa centrului apare o maşină. Se dă jos un nene şi ne întreabă dacă ştim ce este în hotel. Rămânem blocaţi. Explicăm omului ce şi cum, dar omul nu este mulţumit. Ne tot scoate o legitimaţie de la DSP şi o tot flutură în faţa noastră. Ne reproşează că ar fi trebuit să intrăm în incintă şi să ştim dacă oamenii sunt mulţumiţi, dacă au nevoie de ceva, dacă interacţionează între ei. Explicăm omului că nu avem cum să intrăm, dar se vede că nu înţelege. Ne întreabă de vreo 6 ori dacă intră sau iese cineva. Nu de alta, dar nu pricepe. Tot scoate legitimaţia. Nu are mască, nu are mănuşi de protecţie, dar are legitimaţie. Ne tot întreabă de o cheie şi o tot cere. Cheia se dă doar medicilor în cazul în care mai este adus cineva în carantină. Nu pricepe. În plus, ne spune că suntem în subordinea lui şi trebuie să dăm concursul. Tot vine în faţa noastră, iar noi tot căutăm cei 2 metri. Scoate iar legitimaţia. Consider că spectacolul durează prea mult, dau prin staţie şi vin colegii. I se pune şi fiola. 1,01 la mie în aer expirat. Este dus la spital", a scris poliţistul pe Facebook.

Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat, iar angajatul este cercetat de Comisia de disciplină. Potrivit autorităţilor vrâncene, angajatul DSP se afla în afara orelor de lucru şi în plus acesta nu are atribuţii specifice legate de centrul de carantină.

Potrivit prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, în judeţ sunt 8 persoane confirmate cu coronavirus, iar un bolnav a fost declarat vindecat şi externat. Dintre aceștia, o singură persoană este cadru medical.

Citește și: Se măresc AMENZILE pentru cei care încalcă ORDONANŢELE MILITARE. Cât plăteşti de la 2 APRILIE

În cazul asistenti confirmate a fost demarată o anchetă epidemiologică. Starea de sănătate a femeii este una, având o formă ușoară a coronavirusului.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, potrivit informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, în judeţ sunt 58 de persoane confirmate cu COVID 19.

„Dintre cele 58 de cazuri, două sunt la Adjud, alte 43 la Spitalul Militar Focşani, iar restul sunt contacte ale persoanelor confirmate, în marea majoritate de la spitalul militar.

La Botoșani, conform informaţiilor DSP Botoșani, sunt confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de 31 cadre medicale, din care 8 medici, 17 asistenți medicali, restul infirmieri și personal auxiliar", mai transmite GCS.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asistentă Botoşani Brăila coronavirus Focşani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H