CORONAVIRUS. Pepco închide temporar toate magazinele din România

Discounterul polonez de modă Pepco, cel mai extins de pe segmentul de îmbrăcăminte și încălțăminte cu 272 de unități în România,  decis închiderea temporară a magazinelor locale.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 08:47
CORONAVIRUS. Pepco închide temporar toate magazinele din România

Decizia vine în contextul pandemiei de coronavirus cu scopul de proteja și reduce riscul de contaminare cu coronavirus atât angajații, cât și clienții. Aceasta a fost anunțată imediat după ce Guvernul a laut decizia închiderii mall-urilor din România, având în vedere faptul că majoritatea magazinelor Pepco se află în mall.

Citește și: REPETAREA ANULUI ŞCOLAR, un scenariu luat în calcul de autorităţile din România în contextul epidemiei de coronavirus

“În această perioadă, PEPCO România ia toate măsurile de siguranţă şi precauţie, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi, pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus. De aceea, vă anunţăm că toate magazinele din ţară vor fi închise temporar. Vă vom ţine la curent pe măsură ce apar informaţii noi”, potrivit unui anunţ al companiei publicat pe pagina proprie de Facebook.

Discounterul de modă Pepco a intrat pe piaţa locală în urmă cu aproximativ cinci ani şi a ajuns la aproape 270 de magazine răspândite în toată ţara. În acest context, Pepco a obţinut o cifră de afaceri de 1 mld. lei (220 mil. euro) în 2018, devenind astfel primul brand de modă din România care obţine acest nivel al businessului, depăşind Zara sau H&M.

La nivel de grup lider este în continuare gigantul spaniol Inditex, care are opt branduri printre care şi Zara, însă la nivel de brand discounterul polonez este numărul unu ca cifră de afaceri.