CORONAVIRUS Povestea tragică a tânărului român, tată a trei copii, mort de COVID 19 la Paris

Un tânăr de doar 37 de ani, infectat cu coronavirus, a murit la Paris, departe de casă și de cei trei copii care îl așteptau să vină acasă de Paști. Bărbatul fusese trimis acasă de medicii francezi și s-a tratat singur așa cum a putut. Înainte de a muri a povestit familiei chinurile îngrozitoare prin care a trecut.

RomaniaTV.net
12 apr. 2020, 08:23
CORONAVIRUS Povestea tragică a tânărului român, tată a trei copii, mort de COVID 19 la Paris

Liviu fusese internat, dar a fost trimis acasă de către medicii din Paris, care au considerat că se simte mai bine, însă acesta s-a simţit din nou tot mai rău, fiind nevoit să cheme din nou ambulanţa.

Preluat din nou cu izoleta, acesta a suferit complicaţii la nivel pulmonal şi al rinichilor, astfel că joi medicii francezi a trebuit să-l opereze de urgenţă. Liviu a fost pus pe dializă şi a stat trei zile în comă indusă, dar corpul nu a mai rezistat şi tânărul a decedat, fără să-şi aibă aproape familia şi fără să poată măcar să-şi ia rămas bun de la cei trei copii.

„Ce să mai spun, suntem distruși cu toții. Avea 37 de ani, un om în toată puterea, muncitor. A plecat și el de acasă să-și facă un rost și nu ne gândeam nicio secundă că familia noastră va trece prin așa ceva. După mai mult de 12-13 zile în spital, medicii din Paris l-au trimis acasă. Ne spunea la telefon că a simțit neputință și că și sistemul lor medical este depășit de numărul mare de cazuri de infectare.

Acasă, în Paris, nu avea pe nimeni. A fost nevoit să ia hainele pe el și să se ducă la farmacie, infectat cu coronavirus, pentru a-și putea cumpăra medicamentele. După două zile a chemat iar ambulanța, îmi povestea că nu mai poate, că are dureri în tot corpul, că transpiră, îi era rău… a ajuns la spital și de aici a început coșmarul.

Noi vorbeam zilnic prin apel video și cum am văzut că, în ultimele zile, nu mai răspundea, mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva rău. Medicii ne-au spus că a avut complicații mari la plămâni, virusul ăsta nenorocit ni l-a luat! Are trei copii acasă care îl așteptau acum de Paște să le fie alături.

Nu mai au cui să spună tată acum… nouă ne este distrus sufletul. Ne aveam unul pe altul, acum s-a rupt o parte din mine. Ne-au spus și că a avut complicații la rinichi, l-au băgat la dializă… vineri la 5 dimineața a murit, după ce s-a chinuit aproape trei săptămâni cu virusul ăsta! Stați în case! Noi suntem distruși… el nu a putut evita acest lucru, se ducea la muncă și s-a infectat.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel, dezvăluiri şocante despre situaţia coronavirus în România

Am vorbit la spital… i-am rugat, dacă se poate să-l țină la camera mortuară până trece toată situația asta și să-i găsim un loc într-un cimitir acolo… măcar atât. Vom vedea ce o să fie mai departe. Suntem distruși, nimeni nu se aștepta la așa ceva!

Mama nici nu știa că Liviu avea coronavirus, era bătrână și am vrut să o ferim de așa ceva. Zilele trecute i-am zis doar că era puțin răcit și acum săraca a aflat că e mort. Numai Dumnezeu poate să știe ce e în sufletul nostru… Vă rog din inimă, stați în case ca să-i puteți revedea pe cei dragi în siguranță!”, a declarat Anca, sora lui Liviu, pentru Cancan.ro.

Acelaşi mesaj pentru români îl transmisese chiar Liviu, în ultimele sale zile de viaţă, când deja boala era în stare avansată, după ce a povestit chinul prin care trecea.

„Am momente în care delirez, îmi imaginez lucruri, îmi ia corpul foc. Mă trezesc de multe ori cu cearșafurile ude leoarcă sub mine, atât de mare este temperatura corpului. Deși vreau să mă gândesc la faptul că este doar un coșmar, mă apucă din nou plânsul și realizez că este crunta realitate pe care o trăiesc. Simt că dau mâna cu moartea și ori de câte ori medicii mă întorc pentru a schimba lenjeria de pe pat, simt că trece un camion peste mine.

Cu familia vorbesc zilnic, dar atunci când simt că mi se face mai rău, nu-i mai las pe copii să mă vadă pe apelul video. Nu vreau să sufere. Tot ce îmi doresc este să ies sănătos de aici și să mă întorc la familia mea. E greu să fii singur și să te lupți cu boala.

Vă rog din toată inima mea de român, de soț și de tată: stați acasă! Vă rog să vă gândiți la voi și la toți oamenii pe care îi iubiți. Dacă stați acum în casă aveți șansa să scăpați mai repede din acest coșmar numit pandemie”, a declarat Liviu pentru sursa citată.

Citeşte şi: BILANT CORONAVIRU România înregistrează încă 15 decese cauzate de COVID 19. Totalul victimelor a ajuns la 306