CORONAVIRUS. Prima ţară în care preşedintele a fost plasat în carantină. Şeful statului tocmai s-a întors dintr-o vizită în China

Presa de stat de la Ulan Bator a informat vineri dimineaţă că preşedintele Mongoliei a fost plasat în carantină ca măsură de protecţie împotriva coronavirusului, după ce acesta s-a întors dintr-o vizită în China, unde s-a întâlnit cu omologul său, Xi Jinping.

28 feb. 2020, 07:04

Preşedintele Mongoliei, Khaltmaagiin Battulga, a fost plasat în carantină împreună cu întreaga delegaţie care l-a însoţit la Beijing. Toţi vor petrece 14 zile la izolare. Battulga a fost primul şef de stat care a călătorit în China după izbucnirea epidemiei de coronavirus. Cei doi au discutat inclusiv despre eforturi comune privind lupta împotriva coronavirusului, ocazie cu care preşedintele Mongoliei a anunţat că va dona Chinei 30.000 de oi.

Citeşte şi Coronavirusul se extinde în Europa. Numărul morţilor se apropie de 3.000, primele cazuri în Belarus, Lituania şi Olanda

Khaltmaagiin Battulga a fost însoţit în China de ministrul de Externe, şeful Statului Major Militar, şeful Agenţiei Naţionale de Prevenire a Dezastrelor, unconsilier pe politică externă şi şeful de personal al preşedinţiei.

Coronavirusul a provocat până acum decesul a 2.859 de persoane, numărul total al celor infectaţi fiind de 83.378. Ultimul deces a fost înregistrat în Japonia, fiind al cincilea caz mortal din arhipelagul nipon. De asemenea, au mai fost raportate câte două noi cazuri de infectare în Franţa şi Malaysia.