CORONAVIRUS Record de îmbolnăviri în SUA: Peste 57.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Statele Unite au înregistrat vineri 57.683 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, o cifră record de la începutul pandemiei, conform bilanţului dat publicităţii de universitatea Johns Hopkins, informează sâmbătă AFP.

RomaniaTV.net
04 iul. 2020, 06:20
CORONAVIRUS Record de îmbolnăviri în SUA: Peste 57.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

În ajunul sărbătorii zilei naţionale a SUA, au fost raportate 728 de noi decese provocate de COVID-19, potrivit aceleiaşi surse. Bilanţul deceselor a ajuns astfel la 129.405.

SUA, cea mai afectată ţară din lume de boala provocată de noul coronavirus, au depistat până în prezent aproape 2.8 milioane de cazuri.

În sudul şi vestul SUA s-au înregistrat focare care „pun în pericol toată ţara”, conform evaluării doctorului Anthony Fauci, directorul Institutului american de boli infecţioase.

O serie de state au fost nevoite să stopeze procesul de relaxare a măsurilor restrictive, mergând până la a închide baruri şi plaje. Guvernatorul republican al statului Texas a anunţat că purtarea măştilor devine obligatorie în locuri publice.

Citeşte şi: Avion cu peste 160 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, aterizare de urgenţă după o alertă de incendiu