CORONAVIRUS ROMANIA. Plimbarea animalelor de companie este permisă cu restricţii

Circulaţia persoanelor va fi limitată, între 6 - 22 fiind recomandate doar deplasările în interes de serviciu, la cumpărături sau pentru activităţi sportive individuale sau pentru nevoile animalelor de companie. Între 22 şi 6, deplasările sunt permise doar în acest scopuri. Grupurile mai mari de trei persoane care nu au acelaşi domiciliu, interzise.

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 19:37
CORONAVIRUS ROMANIA. Plimbarea animalelor de companie este permisă cu restricţii

Ministrul Afacerilor Interne Ion Marcel Vela a anunţat sâmbătă noi restricţii în cadrul pandemiei de coronavirus. Circulaţia persoanelor în afara locuinţei se va face numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane, a anunţat, sâmbătă seara, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. În ceea ce priveşte animalele de companie, există prevederi speciale: 

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor  și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

 

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.