CORONAVIRUS. Soluţia care te scapă de virusul depus pe suprafeţe, pe piaţă din mai

Cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie (HKUST) din Hong Kong au anunţat că au reușit să obțină o soluție antivirală care ar putea oferi 90 de zile de protecţie „semnificativă" împotriva bacteriilor şi a virusurilor, precum coronavirusul care provoacă COVID-19, potrivit Reuters citat de Gândul. 

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 07:35
CORONAVIRUS. Soluţia care te scapă de virusul depus pe suprafeţe, pe piaţă din mai

Produsul, numit MAP-1, a fost dezvoltat în decurs de 10 ani şi poate fi pulverizat pe suprafeţe frecvent utilizate de public, precum butoanele şi balustradele ascensoarelor, au afirmat cercetătorii.

Citeşte şi: Ce organe atacă noul coronavirus. Nu doar plămânii şi inima sunt afectate de infecţie

Învelişul care se formează după pulverizare dispune de milioane de nanocapsule ce conţin dezinfectanţi, despre care cercetătorii afirmă că rămân eficienţi în uciderea bacteriilor, virusurilor şi a sporilor chiar şi după ce soluţia s-a uscat. 

Aplicarea acestei soluții în cazul școlilor costă de la 20.000 USD HK (2.600 USD) până la 50.000 USD HK, în funcție de dimensiunea zonei pulverizate. De asemenea, compania intenționează să introducă versiuni de utilizare casnică, de 50 ml și 200 ml, cu prețuri cuprinse între 70-250 USD HK. (cca 10-30 dolari).

În urma testelor clinice realizate în acest an la un spital şi un cămin pentru bătrâni din Hong Kong, produsul a fost pus la dispoziţie pentru comercializare de către Germagic, o unitate a partenerului industrial al universităţii, Chiaphua Industries Ltd.

Citeşte şi: Poliţia Română, avertisment pentru şoferi în plină pandemie de coronavirus: „Vor fi taxaţi”

Produsul a fost aprobat pentru utilizare oficială şi de către consumatori în februarie şi va ajunge în magazinele din Hong Kong luna viitoare.