CORONAVIRUS SPANIA. A doua zonă spaniolă care intră în carantină totală ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID

Autorităţile spaniole au anunţat, duminică, 5 iulie, instituirea carantinei într-o zonă din nord-vestul ţării ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Măsura carantinei asupra districtului A Marina s-a luat la doar o zi după ce o altă zonă, întregului oraş Lleida (vestul Cataloniei), a intrat în carantină, transmite dpa.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 07:01
CORONAVIRUS SPANIA. A doua zonă spaniolă care intră în carantină totală ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID

Măsura carantinării districtului A Marina, situat în provincia Lugo din comunitatea autonomă Galicia, se va aplica timp de cinci zile. 70.000 de persoane vor fi afectate de această măsură. Duminică, 5 iulie, în districtul A Marina s-au înregistrat 106 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Şeful executivului regional Alberto Nunez Feijoo a afirmat că acest focar provine de la ”două sau trei baruri”. Alte măsuri care se vor lua în focarul din A Marinavor fi scurtarea programului de funcţionare a barurilor şi interzicerea adunărilor cu număr mare de persoane.

Citeşte şi China a ascuns timp de 7 ani coronavirusul în Institutul de la Wuhan. Rezultate şocante ale unei anchete The Times

De asemenea, aproximativ 200.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au reintrat în carantină începând de pe 4 iulie, localnicii putând trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la locul de muncă. În Segria, majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Măsurile de izolare introduse la nivel naţional în Spania pentru a limita răspândirea coronavirusului au fost ridicate la 21 iunie, permiţând intrarea în ţară a turiştilor străini.