Coronavirus: Spania le impune celor care vin din ”ţări cu risc” să prezinte un test PCR cu rezultat negativ

Spania impune o nouă condiţie începând cu 23 noiembrie. Călătorii internaţionali care vin din ''ţări cu risc'' trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru noul coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii, potrivit AFP.

12 nov. 2020, 15:30
Coronavirus: Spania le impune celor care vin din ”ţări cu risc” să prezinte un test PCR cu rezultat negativ
barbat cu drapelul Spaniei

Această măsură se va aplica ”în punctele de intrare” în ţară, respectiv aeroporturi şi porturi, frontierele terestre nefiind în acest moment nevoite să se supună unor controale precum cele din primul val al pandemiei.

Agenţiile de turism, operatorii turistici şi companiile de transport aeriene sau maritime trebuie să-şi informeze călătorii despre adoptarea acestei noi obligaţii”, se mai precizează în comunicat.

Până acum, călătorii din alte ţări trebuiau să completeze un chestionar de sănătate înainte de a sosi în Spania şi să se supună unui control al temperaturii corporale.

Citeşte şi: Bărbat evadat dintr-o închisoare din Spania, prins de poliţişti în Bistrița-Năsăud

Sintagma ”zonă sau ţară cu risc”, se referă, explică Spania, la ”criteriile” europene pentru înscrierea sau neînscrierea unei ţări în această categorie. Pentru statele din Uniunea Europeană, se ţine cont, în primul rând, de ratele de incidenţă cumulate pe 14 zile, rata de pozitivitate a testelor, rata de depistare.

Pentru statele terţe, referinţa va fi incidenţa cumulată la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Această măsură răspunde unei recomandări europene care vizează uniformizarea modelelor de control sanitar în cazul ţărilor membre, a precizat Spania.

Întrucât cel de-al doilea val al pandemiei a afectat sever care provin din ţări non-europene, în timp ce Italia impune, la rândul său, astfel de teste cetăţenilor din anumite ţări.Europa, Grecia a impus teste PCR tuturor călătorilor, indiferent de ţara lor de provenienţă. În Franţa, teste COVID-19 ”obligatorii” şi rapide sunt disponibile în aeroporturi pentru pasagerii.

„Cozi de foame” în Spania

Totul se petrece in Vallecas, Spania. Erika așteaptă la telefon la centrul de sănătate pentru a afla dacă i-a fost arobată cererea pentru un program de venit de bază care îi va aduce 1.015 euro promiși (1.188 dolari). Până acum nu s-a aprobat.

Întotdeauna cer mai multe hârtii, dar încă nu am văzut un euro. Totul pare închis din cauza pandemiei. Sau ni se spune să aplicăm online„, a spus Oliva.

A reușit să aplice online, dar alții din situația ei nu știu să folosească un computer sau pur și simplu nu au unul, transmite APnews, citat de gândul.ro. 

Bieții oameni fac coadă. Este ceea ce știm să facem cel mai bine„, a spus Oliva.


loading...