CORONAVIRUS. Spitalul militar mobil din Constanţa este aproape gata

Spitalul militar mobil din Constanţa este aproape gata. Zeci de camioane militare au adus mobilier pentru corturile unde vor fi tratați bolnavii de coronavirus. Aparatura medicală urmează să ajundă în următoarele zile.  

01 apr. 2020, 10:32
CORONAVIRUS. Spitalul militar mobil din Constanţa este aproape gata

Conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Publică privind spitalul militar mobil, instalarea formaţiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Rolul acestei formaţiuni este de a trata cazurile uşoare şi medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unităţi medicale, spitale din zona Dobrogei.

Marţi a ajuns la Constanţa cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanţa, iar lucrările de asamblare şi montare a zonei de izolare şi triaj (150 de paturi) continuă în jurul formaţiunii medicale modulare de tratament, pe Stadionul Portul.

„Militarii din forţele navale şi terestre se ocupă de montarea unităţii medicale, iar autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, operatorii economici şi alte entităţi juridice din Constanţa sprijină MApN, pentru asigurarea facilităţilor necesare funcţionării SMMIT. După terminarea activităţilor de montare şi operaţionalizarea logistică, va urma operaţionalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităţii medicale şi obţinerea acreditării/avizării a SMMIT Constanţa de către Ministerul Sănătăţii”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 4 şi cu ordinul de acţiune al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor / Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, iar activitatea de asistenţă medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilităţile SMMIT şi cele ale Spitalului CF Constanţa va fi asigurată de personal medical şi de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanţa, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanţa.

Citeşte şi Substanţă de curăţare, vândută drept alcool sanitar de o farmacie din Constanţa