CORONAVIRUS, studiu complet despre simptome. Fumătorii sunt mai protejaţi de virusul ucigaş, care e media de vârstă a bolnavilor

Publicat: Marţi, 03 Martie 2020 17:35 // Actualizat: Marţi, 03 Martie 2020 17:35 // Sursa: romaniatv.net

Şapte experţi chinezi au realizat un studiu asupra noului coronavirus, rezultatele muncii lor fiind publicate într-un raport de 12 pagini. Între aceştia se remarcă profesorul Jin-jin Zhang, de la Departamentul Alergologie, al spitalului Zhongnan al Universităţiidin Wuhan, Xiang Dong, de la Departamentul Radiologie, sau Yi-bin Yang, de la Departamentul de Boli Infecţioase.

Concluziile studiului celor şapte specialişti relevă că rata îmbolnăvilor este aproximativ egală între bărbaţi şi femei (50,7% - bărbaţi, 49,3% - femei). Media de vârstă a celor infectaţi cu Covid-19 este una destul de înaintată, respectiv 57 de ani. Iată cele mai comune simptome prezentate de pacienţii diagnosticaţi pozitiv cu virusul: 91,7% dintre ei prezentau febră, 75% tuşeau, tot 75% se plângeau de oboseală, iar 39,6% aveau simptome gastro-intestinale.

De asemenea, 30% dintre bolnavii diagnosticaţi cu coronavirus erau hipertensivi, iar 12,1% dintre ei aveau şi diabet zaharat. Hipersensibilitatea la medicamente (11,4%) și urticaria (1,4%) au fost raportate şi ele de mai mulți pacienți. Astmul sau alte boli alergice nu au fost raportate de niciunul dintre pacienți.

Citeşte şi SUA a anunţat patru noi morţi, din cauza coronavirusului. Numărul total al deceselor a ajuns la şase

În mod cu totul surpinzător, pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC, 1,4%) și fumătorii activi (1,4%) au fost foarte rari, coronavirul atingând în proporţie de 98,6% nefumătorii. Opacitatea bilaterală de sticlă sau opacitatea neplăcută (89,6%) a fost cel mai comun semn al descoperirii radiologice. Limfopenia (75,4%) și eozinopenia (52,9%) au fost observate la majoritatea pacienților.

Niveluri semnificativ mai mari de D-dimeri, proteină C-reactivă și procalcitonină au fost asociate cu pacienții aflaţi în condiţii severe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus europa Covid-19 simptome coronavirus tratament coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H