Coronavirus SUA: Mai mult de 3000 de decese, înregistrate într-o singură zi

Coronavirus SUA. Mai mult de 3.000 de decese au fost înregistrate într-o singură zi, acest număr reprezentând o premieră de la începutul epidemiei, potrivit NBC News. Acest bilanţ a fost înregistrat miercuri. Recordul negativ fusese înregistrat pe 22 aprilie, când au fost raportate 2.861 de decese.

10 dec. 2020, 09:21
Coronavirus SUA: Mai mult de 3000 de decese, înregistrate într-o singură zi
Mai mult de 3000 de decese, înregistrate într-o singură zi

Coronavirus SUA. Anul acesta, peste 290.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA, potrivit News.ro.

În ultima săptămână, Statele Unite au înregistrat în medie, într-o zi, 205.601 cazuri de infectare şi 2.260 de decese asociate.

Citeşte şi: Avocatul lui Donald Trump are Covid. Ce mesaj i-a transmis preşedintele SUA

Media a crescut de la 158.396 de contaminări şi 1.176 de decese înregistrate zilnic în urmă cu patru săptămâni.

SUA reprezintă cea mai afectată naţiune din lume, cu peste 15,3 milioane de cazuri.

La nivel mondial, începând cu 8 decembrie 2019, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 68,8 milioane de contaminări şi peste 1,56 de milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Coronavirus SUA: O sută de milioane de americani vaccinaţi în următoarele trei luni

Americanii vor putea fi vaccinaţi împotriva maladiei COVID-19 într-un ritm accelerat, potrivit unui calendar de vaccinare în Statele Unite, ale cărui etape principale au fost prezentate luni de AFP.

Un comitet consultativ al Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) se va întruni joi, 10 decembrie, după ce a evaluat datele furnizate de studiile clinice ale vaccinului Pfizer-BioNTech, pentru a îşi comunica decizia. FDA va trebui apoi să îşi comunice acceptul definitiv pentru o autorizare în regim de urgenţă şi se va trece la aplicarea schemei cu americani vaccinaţi.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare primită de Facebook, din partea Guvernului SUA. Acuzată de monopol, compania e obligată să renunţe la Instagram şi Whatsapp

Acea decizie ar putea fi anunţată „în zilele imediat următoare” după întrunirea comitetului consultativ, a declarat Alex Azar, secretar pentru Sănătate şi Servicii Sociale din administraţia americană.

Pe 17 decembrie, acelaşi comitet consultativ se va întruni pentru a evalua de această dată vaccinul dezvoltat de compania Moderna.

Pentru fiecare vaccin, distribuirea sa va începe imediat după aprobarea comunicată de FDA. În cazul vaccinului Pfizer, generalul Gus Perna, coordonatorul operaţiunii „Warp Speed” privind vaccinarea anti-COVID-19, mizează în acest moment pe o autorizare oficială în Statele Unite în data de 15 decembrie.

În următoarele 24 de ore de după autorizare, vom trimite vaccinurile în toate statele şi teritoriile cu care colaborăm. Iar în orele care vor urma după acest termen, vaccinurile vor putea fi administrate”, a afirmat Alex Azar.

Numărul dozelor de vaccinuri disponibile va fi limitat într-o primă fază. Autorităţile americane au anunţat că 40 de milioane de doze vor putea fi distribuite până la sfârşitul lunii decembrie.

Acest fapt înseamnă că 20 de milioane de persoane vor fi vaccinate în Statele Unite într-o primă etapă, întrucât ambele vaccinuri trebuie să fie administrate în două doze, la intervale de trei săptămâni, respectiv patru săptămâni.