CORONAVIRUS Suedia, ţara care a luat cele mai puţine măsuri de distanţare, a trecut pragul de 2000 de morţi de COVID 19

Autoritățile sanitare suedeze au anunțat joi 84 de noi decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus, ceea ce aduce bilanțul oficial al epidemiei la peste 2.000 de morți, mult peste nivelul vecinilor scandinavi, scrie AFP.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 15:26
CORONAVIRUS Suedia, ţara care a luat cele mai puţine măsuri de distanţare, a trecut pragul de 2000 de morţi de COVID 19

Regatul cu 10,3 milioane de locuitori, care a luat unele dintre cele mai relaxate măsuri de distanțare socială din Europa, are acum 16.755 cazuri de infecție și 2.021 decese.

Potrivit cifrelor revizuite ale Agenției publice de sănătate, 70.500 de locuitori din capitala suedeză și regiunea sa – dintr-un total de 2,3 milioane de persoane – erau potențial purtătoare ale virusului în 8 aprilie.

„Numărul persoanelor infectate este în continuare ridicat, nu este momentul să relaxăm măsurile de precauție”, a declarat Anders Wallensten, epidemiolog la agenția de sănătate, citat de Hotnews.

Potrivit autorităților sanitare, un sfert din populația care trăiește în Stockholm și în regiunea sa vor fi fost deja infectate cu noul coronavirus în 1 mai.

În Suedia, spre deosebire de alte țări europene, carantina populației nu este de actualitate pentru a stopa progresul epidemiei.

Singurele constrângeri majore – adunările de peste 50 de persoane și vizitele în azilurile de bătrâni. În rest, guvernul a făcut apel la responsabilitatea cetățenilor.

Joi, spitalul universitar Karolinska a anunțat decesul unei infirmiere de 40 de ani, testată pozitiv la virus.

Un responsabil al spitalului a precizat că deocamdată nu a fost confirmată cauza decesului.

Citeşte şi: COVID-19. Un sfert dintre cei infectaţi în focarul epidemiei din Franţa au dezvoltat deja anticorpi împotriva virusului