CORONAVIRUS Ţara în care preşedintele a redus la jumătate salariul său şi al membrilor guvernului

Publicat: Duminică, 10 Mai 2020 15:00 // Actualizat: Duminică, 10 Mai 2020 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, şi-a înjumătăţit salariul, precum şi pe cel al membrilor guvernului, din cauza crizei determinate de epidemia de coronavirus, a anunţat sâmbătă Preşedinţia ecuadoriană, informează duminică AFP.

Lenin Moreno a decis, prin decret, să "reducă la jumătate remunerarea preşedintelui Republicii, a vicepreşedintelui Republicii, a miniştrilor şi miniştrilor-adjuncţi", a informat serviciului de comunicare al Preşedinţiei Ecuadorului.

"Scăderea veniturilor statului, rezultat al crizei COVID-19, a produs efecte negative asupra economiei ţării, motiv pentru care este imperios să reducem remuneraţiile" principalilor funcţionari, a explicat Preşedinţia.

Moreno a anunţat la 12 aprilie, pe Twitter, că intenţionează să-şi reducă salariul şi pe cel al altor înalţi funcţionari de stat. Măsura a intrat oficial în vigoare după semnarea decretului, la 8 mai.

Înainte de aceasta, salariul lunar al preşedintelui ecuadorian depăşea echivalentul a 5.000 de dolari, vicepreşedintele câştiga 4.800 de dolari, miniştrii câte 4.400 de dolari, iar miniştrii-adjuncţi 4.200.

Salariul mediu lunar din Ecuador este de 400 de dolari.

Reducerile anunţate la cel mai înalt nivel al statului ar urma să ducă la o revizuire generală a salariilor în sectorul public, pentru că o lege ecuadoriană dispune ca niciun funcţionar de stat să nu poată primi un salariu lunar mai mare decât preşedintele.

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, Ecuadorul a înregistrat până acum 29.071 de cazuri de contaminare şi 1.717 de decese de COVID-19. De asemenea, autorităţile au recenzat alte 1.912 de cazuri cauzate probabil de coronavirus.

Citeşte şi: COVID 19 la Casa Albă. Purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui american Mike Pence, testată pozitiv pentru noul coronavirus

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecuador Lenin Moreno preşedinte salarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H