Coronavirus. Un american a murit din cauza virusului chinezesc

Un american în vârstă de 60 de ani a murit din cauza coronavirusului, la spitalul din Wuhan. În prezent, numărul total al deceselor provocate de coronavirus a depăşit 720. 

RomaniaTV.net
08 feb. 2020, 08:07
Coronavirus. Un american a murit din cauza virusului chinezesc

„Putem confirma că un cetăţean american în vârstă de 60 de ani, declarat purtător al coronavirusului, a murit într-un spital din Wuhan, China, pe 6 februarie”, a spus pentru AFP un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Beijing, potrivit Agerpres.

„Transmitem sincere condoleanţe familiei”, a adăugat el, precizând că nu va face alte comentarii pentru a respecta dreptul la intimitate al rudelor.

Citeşte şi Alertă de CORONAVIRUS în România. Părinţii elevilor unei şcoli, solicitare URGENTĂ

Bilanţul deceselor provocate de coronavirul a ajuns la 722. De asemenea, peste 34.500 de persoane au fost infectate cu virusul chinezesc, în China continentală (fără Hong Kong şi Macao), au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare.

În afara Chinei continentale, peste 320 de cazuri de contaminare au fost confirmate în circa 30 de ţări şi teritorii. Până în prezent, se înregistraseră două decese ale unor cetăţeni chinezi în Hong Kong şi Filipine.

Ministerul chinez de Externe a declarat joi că 19 străini au fost contaminaţi în China, iar doi dintre aceştia s-au recuperat. El a refuzat să dezvăluie naţionalitatea pacienţilor.