CORONAVIRUS. Un penitenciar din România nu mai primeşte noi deţinuţi. Psihologul instituţiei, izolat la domiciliu

Penitenciarul din Târgu-Jiu nu mai primeşte noi condamnaţi, după ce un psiholog a fost nevoit să se izoleze la domiciliu. Acesta interacţionase cu persoane care au avut contact cu italianul infectat cu noul coronavirus, care trecuse prin Gorj.

04 mart. 2020, 12:24
CORONAVIRUS. Un penitenciar din România nu mai primeşte noi deţinuţi. Psihologul instituţiei, izolat la domiciliu

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Târgu-Jiu, de teama coronavirusului, s-a decis ca nicio persoană condamnată, în aceste zile de judecători, să nu fie adusă în unitatea de detenție. Aici își execută acum pedepsele 263 de deținuți.

„Într-adevăr, una dintre măsuri este și aceasta, ca pe o perioadă de timp, nou-depușii să meargă la Craiova, indiferent de situația lor. Este o măsură de moment, dar se va reveni la situația anterioară. Este una dintre măsurile luate pentru a preveni, pe orice cale, riscul infectării cu acest nou virus. Nu suntem în carantină, sub nicio formă. În contextul în care primul caz a fost raportat în județul Gorj, s-au luat niște măsuri suplimentare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

În aceste condiții, marți, polițiștii din județul Gorj au fost nevoiți să transporte un bărbat de 40 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru furt, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Psihologul închisoare are o vecină angajată la Primăria Drăguțești, pe unde trecuse italianul bolnav de coronavirus care a stat câteva zile în Gorj.

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), miercuri, la nivel național erau în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Potrivit GCS, cei trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți cu o stare generală bună.

Citeşte şi Coronavirusul se extinde în România. Al cincilea caz de infectare, confirmat la Timişoara