Coronavirusul a făcut cea mai tânără victimă: un bebeluş de 6 săptămâni a murit în SUA

Guvernatorul statului Conneticut a anunţat decesul miercuri, menţionând că este, probabil, cea mai tânără victimă din lume. Nu se ştie dacă bebeluşul suferea de alte afecţiuni.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 05:13
Coronavirusul a făcut cea mai tânără victimă: un bebeluş de 6 săptămâni a murit în SUA

Un bebeluş de şase săptămâni, din Conneticut, SUA, a murit de COVID 19 şi se crede că este cea mai tânără victimă a noului coronavirus din lume.

Acesta a fost dus de urgenţă la spital săptămâna trecută, în stare de inconştienţă, dar nu a putut fi resuscitat. Moartea sa a fost anunţată miercuri de guvernatorul statului Conneticut, Ned Lamont, fără să ofere alte detalii.

„Cu o tristeţe sfâşietoare, putem să confirmăm azi primul deces pediatric din statul Conneticut legat de COVID 19. Un nou născut de şase săptămâni, din zona Hartford, a fost adus inconştient la spital la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu a putut fi resuscitat. Testele efectuate au arătat că era pozitiv cu COVID 19.”, a scris guvernatorul pe Twitter.

„Acest virus îi atacă pe cei mai fragili dintre noi, fără milă. Asta ne arată încă o dată cât de important este să stăm acasă şi să nu intrăm în contact cu alţi oameni. Viaţa voastră şi a celorlalţi ar putea, literalmente, să depindă de asta. Ne rugăm pentru familia copilului”, a mai adăugat acesta într-un alt mesaj pe reţeaua de socializare.

Conneticut a înregistrat, până miercuri, 3.128 de cazuri de infectare cu COVID 19 şi 69 de decese.

Citeşte şi: Coronavirus SUA: 884 de decese şi peste 25.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore