Cifre ALARMANTE! Coronavirusul a mai infectat un milion de oameni în doar 5 zile. Numărul infectărilor pe glob ajunge la 12 milioane

Numărul de zile dintre creșterile de un milion ale cifrei infectărilor de coronavirus se micșorează considerabil. În doar 5 zile, numărul cazurilor de infectare la nivel global a trecut de la 11 milioane la 12 milioane, potrivit datelor worldometers.info.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 17:04
Cifre ALARMANTE! Coronavirusul a mai infectat un milion de oameni în doar 5 zile. Numărul infectărilor pe glob ajunge la 12 milioane

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 200.000 de cazuri pe tot mapamondul, situaţia înrăutăţindu-se mai ales în principalele focare de coronavirus, potrivit Digi24.ro.

Statele Unite au înregistrat un nou record de infectări, de peste 60.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Numărul de infectări crește alarmant și în celelalte țări puternic afectate de pandemie, pecum Brazilia, India și Rusia. 

Citeşte şi: 

Anterior, pentru a ajunge de la 10 la 11 milioane, au fost nevoie de 7 zile, iar pentru a ajunge la primul milion de infectați, coronavirusului i-au trebuit trei luni. Creșterea rapidă are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Şi în România s-a înregistrat astăzi un record de cazuri noi de coronavirus. Autorităţile au anunţat 555 de noi cazuri de îmbolnăvirea cu COVID-19 după efectuare a 13.147 de teste. 18 pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Citeşte şi: