Coronavirusul face prăpăd şi în Europa. Germania a confirmat al şaptelea caz UPDATE

Germania a confirmat vineri al şaselea caz de coronavirus, victima fiind identificată drept copilul unui angajat de sex masculin al unei companii din Bavaria unde cinci muncitori au fost testaţi pozitiv, informează Reuters. Ulterior, a fost confirmat şi un al şaptelea caz.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 16:09
Coronavirusul face prăpăd şi în Europa. Germania a confirmat al şaptelea caz UPDATE

UPDATE. Germania a raportat un al şaptelea caz, fiind vorba de un angajat al aceleiaşi companii în care au fost confirmate celelalte cinci cazuri la adulţi. Un alt caz de coronavirus a fost detectat la copilul unuia dintre aceşti angajaţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Copilul şi ceilalţi cinci pacienţi, care au contractat virusul detectat pentru prima dată în China luna trecută şi răspândit ulterior pe glob, se află în stare stabilă, conform medicilor de la spitalul în care sunt trataţi.

Compania farmaceutică germană CureVac AG şi Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) colaborează pentru dezvoltarea unui vaccin pentru acest virus, care a ucis peste 200 de persoane, a anunţat vineri guvernul german. ”Dacă vrem să controlăm această boală, este bine să avem un vaccin într-un timp relativ scurt şi ne asumăm că acest lucru se va întâmpla peste câteva luni”, a declarat reporterilor ministrul Cercetării, Anja Karliczek.

Germania a trimis vineri un avion militar în China pentru a evacua peste 100 de persoane – cetăţeni germani şi membrii familiilor acestora; niciunul dintre aceştia nu este infectat cu coronavirus sau nu este suspectat că l-ar fi contractat, notează Reuters. Avionul urmează să revină în Germania sâmbătă, iar persoanele evacuate vor fi ţinute în carantină timp de două săptămâni, a anunţat ministrul de externe german, Heiko Maas.

Toţi cei cinci adulţi testaţi pozitiv în Germania lucrează pentru furnizor de piese auto Webasto şi au contractat coronavirusul după ce un coleg din China a vizitat firma. Fabrica a fost închisă temporar, iar angajaţii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă.

Doctor Martin Hoch, şeful grupului de lucru bavarez contra bolilor infecţioase, a declarat că riscul pentru publicul larg este redus având în vedere că toţi pacienţii prezentau simptome uşoare, notează Reuters.