Coronavirusul în Italia, premierul a anunţat cum izbucnit epidemia. Cine a fost „pacientul zero”

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost găsit "pacientul zero", precum şi locul considerat a fi epicentrul epidemiei de coronavirus.

25 feb. 2020, 13:37
Coronavirusul în Italia, premierul a anunţat cum izbucnit epidemia. Cine a fost „pacientul zero”

„Pacientul zero” este considerat a fi un bărbat de 38 de ani din Codogno, la 60 km de Milano. Acesta a fost spitalizat miercurea trecută şi, potrivit autorităţilor, virusul transmiţându-se de la el la soţia acestuia, însărcinată, la alţi membri ai familiei şi, de asemenea, la o parte din personalul medical care i-au tratat, medici şi asistente.

Este clar că există un focar acolo şi că de acolo virusul s-a răspândit. Acum se ştie, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitaliceşti complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranţă recomandate în aceasta a contribuit la răspândirea virusului„, a declarat Giuseppe Conte.

Citeşte şi Politician de rang înalt, infectat cu coronavirus. Vice-ministrul Sănătăţii a fost depistat pozitiv cu virusul ucigaş

Creşterea bruscă de vineri, 21 februarie 2020, a cazurilor de coronavirus, trecând de la 6 la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai lovită de coronavirus în Europa şi a treia pe plan mondial, după Coreea de Sud şi China. Premierul italian Giuseppe Conte a criticat situaţia „complet inadecvată” dintr-un spital pentru a explica propagarea rapidă a virusului în nordul Italiei. Conti a declarat că spitalul se face vinovat de răspândirea epidemiei pentu că nu a respectat măsurile de siguranță.

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Lombardia (nord-vest) este regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate din totalul de 229 înregistrat în toată italia. Marți a fost identificat primul caz din sud, în Bergamo – o turistă. Până în prezent, nu este o epidemie națională, nu sunt cazuri extinse la nivel național.

Potrivit ultimelor informații, în nordul Italiei sunt 11 localităţi în carantină, la intrarea şi la ieşirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliţie. Până în prezent, şapte persoane au murit din cauza îmbolnăvirii de coronavirus, iar 229 sunt infectate cu acest virus. Ultima victimă este un italian de 62 de ani, și, ca şi ceilalţi şase, avea probleme de sănătate.