Politician de rang înalt, infectat cu coronavirus. Vice-ministrul Sănătăţii a fost depistat pozitiv cu virusul ucigaş

Vice-ministrul Sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, după cum informează agenţia de stat iraniană ILNA, citată de Reuters.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 11:46
Politician de rang înalt, infectat cu coronavirus. Vice-ministrul Sănătăţii a fost depistat pozitiv cu virusul ucigaş

Iraj Harirchi a fost cel care, în ultimele zile, a furnizat informaţii presei despre răspândirea noului coronavirus Covid-19, pe teritoriul Iranului, îndeplinind astfel funcţia de purtător de cuvânt. Nu mai departe de luni, într-o intervenţie televizată, el susţinea că autorităţile iraniene ţin situaţia sub control.

Demnitarul a fost plasat în carantină, după cum anunţă media de la Teheran.

Potrivit ultimelor date, 16 persoane au murit în Iran din cauza coronavirusului, iar numărul cel infectaţi a ajuns la 90.

Mai devreme în cursul zilei de marţi, o cursă aeriană Turkish Airlines de la Teheran la Istanbul a fost deviată către Ankara, ministerul turc al Sănătăţii anunţând că suspectează că unul dintre pasagerii de la bord este infectat cu coronavirus. Aeronava, un Airbus A330-300, a aterizat pe aeroporul din Ankara la ora locală 10.45 (ora 09.45, ora României), iar autorităţile turce i-au examinat pe toţi cei 132 de pasageri. În urma analizelor s-a constatat că temperatura a 12 pasageri se află peste nivelul critic, aceştia fiind declaraţi suspecţi de coronavirus.