Coronavirusul loveşte Formula 1. Etapa a patra a Marelui Circ a fost anulată

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei nu va mai avea loc anul acesta pe 19 aprilie, din cauza focarului de coronavirus, anunţă cotidianul The Times, precizând că oficialii competiţiei au decis să nu mai organizeze la data programată evenimentul de la Shanghai, care urma să fie a patra cursă a sezonului 2020.

12 feb. 2020, 08:52
Coronavirusul loveşte Formula 1. Etapa a patra a Marelui Circ a fost anulată

Conform publicaţiei britanice, „discuţiile continuă pentru a se stabili dacă cursa va fi amânată sau anulată complet”.

Cu un calendar record de 22 de curse în acest sezon, este dificil însă de întrevăzut unde ar putea fi înscrisă o cursă reprogramată în China. Dacă Formula 1 ar încerca să o împingă în a doua jumătate a sezonului, aceasta ar putea duce la organizarea curselor în trei sau chiar patru weekend-uri consecutive, ceva la care echipele s-ar opune probabil„, adaugă The Times.

Citeşte şi Zeci de noi cazuri de coronavirus pe vaporul în care se află 17 români. Numărul morţilor a depăşit 1.100

Dacă informaţia se va confirma, Marele Premiu de Formula 1 al Chinei se va adăuga celorlalte evenimente sportive anulate deja pe continentul asiatic din cauza epidemiei de coronavirus, din cauza căreia şi-au pierdut viaţa peste 1.100 de persoane, conform ultimului bilanţ dat publicităţii miercuri de autorităţile de la Beijing.


loading...