Zeci de noi cazuri de coronavirus pe vaporul în care se află 17 români. Numărul morţilor a depăşit 1.100

Diamond Princess a fost plasată în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, după ce un bărbat care debarcase în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus. La bordul navei sunt și 17 români, doi turiști și 15 angajați.

12 feb. 2020, 06:14
Zeci de noi cazuri de coronavirus pe vaporul în care se află 17 români. Numărul morţilor a depăşit 1.100

40 de noi cazuri de coronavirus au fost descoperite pe nava de croazieră, dintre acestea zece fiind membri ai echipajului, iar 29 pasageri, în timp ce unul este ofiţer urcat la bord, pentru a da o mână de ajutor în gestionarea situaţiei. Zece dintre noii îmbolnăviţi sunt cetățeni japonezi, iar restul din 11 țări, printre care Statele Unite și China.
Patru dintre aceștia sunt în stare gravă. Cei care sunt diagnosticați cu coronavirus sunt luați de pe navă și duși la spital.

Membrul echipei de carantină infectat se ocupa cu distribuirea formularelor prin care era verificată starea de sănătate a pasagerilor încă de pe 3 februarie. El purta mască și mănuși, dar nu și costum complet de protecție.

Citeşte şi Panică la metrou, de teama coronavirusului. O farsă scăpată de sub control a creat o adevărată isterie VIDEO

Mark Kortepeter, profesor de epidemiologie la Universitatea Nebraska a declarat că, deși este greu de dat un verdict în condițiile unor informații limitate, infecțiile de pe vas indică un „agent deosebit de transmisibil”, cel puțin în medii închise.

Între timp, numărul total al deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.115, dintre care 1.113 în China şi câte unul în Filipine şi Hong Kong.