Coronavirusul revine în forţă în Europa. Germania a raportat 50.000 de cazuri: 34% dintre pacienții ATI, cu vârsta de peste 65 de ani erau complet vaccinați

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ''dramatică'' recrudescenţa infectărilor pe teritoriul ţării

11 nov. 2021, 10:29
Coronavirusul revine în forţă în Europa. Germania a raportat 50.000 de cazuri: 34% dintre pacienții ATI, cu vârsta de peste 65 de ani erau complet vaccinați

Germania a înregistrat joi un număr record de noi infectări cu COVID-19, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar Robert Koch, un indicator al severităţii valului epidemic care a lovit ţara, informează AFP.

Angela Merkel, întâlnire de urgenţă cu liderii landurilor după ce Germania a înregistrat un nou record al infecţiilor Covid. „Virusul se răspândeşte dramatic în ţară”
Este pentru prima dată când pragul de 50.000 de cazuri noi zilnice este depăşit de la începutul pandemiei după ce Germania a înregistrat un număr record de infectări în ultimele zile. Numărul de decese în 24 de ore a crescut joi la 235.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ”dramatică” recrudescenţa infectărilor pe teritoriul ţării, devenită considerabilă din luna octombrie.

Germania, nemulţumită de rata de vaccinare de 67%. „Este insuficient, în prezent ne confruntăm cu o pandemie a nevaccinaţilor”

”Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică”, a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului, făcând apel la autorităţile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ţine situaţia sub control. Totodată, presiunea este în creştere asupra unităţilor spitaliceşti.

Coronavirus în Germania: Autorităţile din Berlin impun noi restricţii pentru persoanele nevaccinate

Începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul, în special la restaurantele fără terasă, baruri, săli de sport şi saloane de coafură, măsuri luate în contextul unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19, a decis miercuri guvernul regional, relatează AFP.

În conformitate cu noile reguli impuse, doar persoanele care au fost vaccinate complet şi cele care pot dovedi că s-au vindecat de această boală pot avea acces în spaţii de agrement şi alte locuri.

Această decizie a fost luată ca urmare a ”numărului crescut de cazuri de coronavirus” şi a ”presiunii în creştere asupra unităţilor de terapie intensivă”, a explicat, într-un comunicat, Senatul din Berlin.

Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi.

Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, un test negativ fiind suficient pentru aceştia.

Între timp, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal.

Măsurile anunţate de Senatul din Berlin sunt printre cele mai severe luate vreodată în Germania, care a doborât în mod repetat în ultimele zile recordul de noi infecţii zilnice cu coronavirus. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), această ţară a înregistrat miercuri aproape 40.000 de noi cazuri, un record absolut


loading...