Germania, nemulţumită de rata de vaccinare de 67%. „Este insuficient, în prezent ne confruntăm cu o pandemie a nevaccinaţilor”

Germania se confruntă cu un nou val de cazuri de coronavirus, o pandemie masivă a nevaccinaţilor, a avertizat miercuri ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn.

03 nov. 2021, 15:46
Germania, nemulţumită de rata de vaccinare de 67%. „Este insuficient, în prezent ne confruntăm cu o pandemie a nevaccinaţilor”

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat peste 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore în Germania şi 194 de morţi din cauza Covid-19.

Ne confruntăm în prezent cu o pandemie în principal a nevaccinaţilor, iar ea este masivă”, a subliniat într-o conferinţă de presă Jens Spahn. În Germania, 55,6 milioane de persoane au fost vaccinate complet – reprezentând 66,8% din populaţie, iar opozanţii vaccinării continuă să manifesteze cu regularitate.

Al patrulea val al pandemiei se dezvoltă, din nefericire, aşa cum ne temeam, pentru că numărul persoanelor vaccinate este insuficient”, a subliniat, la rândul său, preşedintele RKI Lothar Wieler. El şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că regulile privind accesul în locurile publice – restaurante sau săli de spectacol – nu sunt aplicate în mod suficient.

Citeşte şi Spitalele din Germania în alertă. Numărul pacienților de Covid care au nevoie de ATI a crescut cu 15% într-o săptămână. „Situație critică”

Jens Spahn a îndemnat landurile – competente în probleme sanitare – să înăsprească regulile cu privire la persoane nevaccinate împotriva covid-19, în cazul unor intensificări ale epidemiei, prin interzicerea accesului acestora în anumite locuri publice sau prin solicitarea unor teste PCR costisitoare. Unele landuri, ca Saxonia sau Baden-Württemberg, sunt pe cale să implementeze astfel de măsuri. ”Nu este vorba despre o hărţure” a nevaccinaţilor, ci despre ”evitarea unei saturări a sistemului de sănătate”, a sublinat ministrul, citat de publicaţia The Local.

Citeşte şi Raed Arafat, anunț despre pacienții Covid, transferați în stare gravă în Germania: „Am încercat să scădem cât de cât presiunea pe medicii care lucrează în România”

Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia covid-19 în weekend.

A venit momentul, ”din nou, al unei anumite îngrijorări”, a deplâns ea, apărând însă faptul că vaccinarea nu este obligatorie în Germannia.

Ea s-a declarat ”foarte întristată” de faptul că ”două până la trei milioane de germani în vârstă de peste 60 de ani nu s-auvaccinat încă”.