Coronavirusul revine. Ţara care a realizat primele cazuri de infecţie cu COVID-19, după 25 de zile

Noua Zeelandă a raportat marţi două cazuri noi de coronavirus, fapt care a pus capăt perioadei de 25 de zile în care în această ţară nu a fost confirmată nicio infectare cu SARS-CoV-2, au anunţat autorităţile sanitare locale.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 07:20
Coronavirusul revine. Ţara care a realizat primele cazuri de infecţie cu COVID-19, după 25 de zile

Cele două persoane purtătoare ale noului coronavirus au sosit recent din Marea Britanie, a declarat ministrul neozeelandez al Sănătăţii, potrivit căruia cele două cazuri „sunt asociate„. Doar rezidenţii neozeelandezi şi familiile lor sunt autorizate să se întoarcă în acest stat-arhipelag, cu câteva mici excepţii, ce vizează persoanele care călătoresc din motive profesionale sau umanitare.

Toţi vizitatorii sunt plasaţi la sosirea lor pe teritoriul neozeelandez într-o carantină de 14 zile.

În acest arhipelag din Pacificul de Sud, care are o populaţie de 5 milioane de locuitori, au fost confirmate 1.154 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 22 de decese.

Săptămâna trecută, Noua Zeelandă a raportat că nu mai avea niciun caz activ şi că toate restricţiile naţionale au fost ridicate, mai ales măsurile de distanţare socială şi restricţiile ce vizau numărul de persoane autorizate să participe la adunări publice.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a explicat luni că nu şi-a declarat ţara „eliberată de coronavirus”, deoarece ştia „că vor exista cazuri noi în viitor”. „Bineînţeles, speranţa noastră şi aşteptarea noastră este ca acele cazuri să fie reperate la frontieră. Dacă acele persoane sunt plasate în carantină reprezintă un fapt foarte diferit de situaţia în care ele s-ar fi aflat în cadrul populaţiei„, a declarat ea în faţa jurnaliştilor locali.