Coronavirusul scade în putere. China a anunţat că a depăşit vârful epidemiei, numărul infecţiilor scade pe zi ce trece

China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate după ce au fost înregistrate doar opt noi infecţii în provincia Hubei, aceasta fiind pentru prima dată când în epicentrul epidemiei au fost consemnate mai puţin de zece cazuri.

12 mart. 2020, 10:03
Coronavirusul scade în putere. China a anunţat că a depăşit vârful epidemiei, numărul infecţiilor scade pe zi ce trece

Odată cu încetinirea accentuată a ratei de răspândire a virusului, mai multe sedii comerciale s-au redeschis, autorităţile relaxând cu precauţie restricţiile. Provincia Hubei, locul în care a apărut coronavirusul, la sfârşitul anului trecut, a anunţat joi că va relaxa restricţiile de călătorie şi va permite reluarea unor procese de producţie în două oraşe şi două judeţe.

În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate. ”Creşterea numărului de cazuri noi se reduce”, a spus el. Economia din Hubei, bazată în principal pe producţie şi comerţ, inclusiv un sector auto important în capitala provinciei, Wuhan, a fost practic suspendată de la 23 ianuarie.

Citeşte şi Românii din Spania fug de virus şi vin în ţară. Mesajul ambasadorului României la Madrid VIDEO

În timp ce virusul se răspândeşte rapid la nivel global, răspândirea acestuia în China s-a încetinit semnificativ în ultimele şapte zile, ca rezultat al măsurilor stricte impuse pentru controlul deplasării populaţiei şi al traficului, inclusiv blocarea oraşului Wuhan, un oraş cu 11 milioane de oameni.

În Wuhan au fost înregistrate toate cazurile noi consemnate miercuri, a precizat Comisia Naţională de Sănătate. În afara Hubei, China continentală a raportat şapte cazuri noi, şase dintre acestea importate din străinătate (trei în provincia Guangdong, două în Gansu şi unul la Henan).

Citeşte şi Coronavirusul va face ravagii, scenariul negru pentru România. Documente secrete vorbesc de sute de mii de spitalizaţi

Conform cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese. Ziarul Partidului Comunist la guvernare, Daily People, a relatat că, în timp ce numărul de noi cazuri de coronavirus din China scade, condiţiile sunt încă dificile şi există riscul de alte focare.

De la izbucnirea epidemiei, au fost înregistrate la nivel mondial 124.519 cazuri confirmate şi 4.607 decese în 118 ţări şi teritorii, conform informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii actualizate joi dimineaţa.