Corpul de Control al ministrului Sănătăţii, concluzii preliminare după ancheta de la Spitalul Sf. Pantelimon: „Sesizările au la bază o comunicare defectuoasă”

Au fost publicate concluziile verificărilor făcute de comisia internă și de Ministerul Sănătății la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, după acuzațiile care au vizat moartea a 17 pacienți în 4 zile. Nu a fost constatată nicio abatere profesională în tratarea pacienților din secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon din București, ci doar o stare conflictuală permanentă și un nivel scăzut al pregătirii unora dintre angajați, se arată în raportul comisiei.
Alina Costache
17 apr. 2024, 22:39
Corpul de Control al ministrului Sănătăţii, concluzii preliminare după ancheta de la Spitalul Sf. Pantelimon:

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a transmis, miercuri, concluzii preliminare după controlul de la Spitalul Sf. Pantelimon, unde s-au făcut acuzaţii referitoare la mai multe decese cauzate de administrarea defectuoasă a unui medicament în Secţia ATI, precizând că verificrile au vizat doar activitatea administrativă a unităţii. ”Sesizările au la bază o comunicare defectuoasă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, concluzii ale Raportului Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti.

Cinci asistente de la Spitalul Pantelimon, audiate în dosarul celor 17 morţi. Au fost deschise patru anchete!
”Sesizările formulate de către angajaţii spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unităţii şi persoanele în cauză. Sesizările vizau imixtiuni în activitatea de control a directorului de îngrijiri şi presupuse acţiuni de hărţuire exercitate asupra unui medic din cadrul secţiei ATI. La nivelul spitalului a fost constituită o comisie internă care a efectuat cercetări din punct de vedere administrativ în urma sesizării întocmite de directorul de îngrijiri medicale, precum şi a informaţiilor apărute în mass-media. În data de 17 aprilie 2024, a fost întocmit raportul final al comisiei interne de analiză care conţine concluzii şi recomandări, fără a se suprapune anchetei penale derulate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicat.

Documentul citat se mai referă la afirmaţii din spaţiul public referitoare la aparatul RMN din secţia de radiologie.

”Verificările efectuate au stabilit că în luna decembrie 2021 a fost instalat un aparat IRM Philips în laboratorul de radiologie al spitalului. În vederea verificării antenelor IRM şi pentru stabilirea protocoalelor de examinare, în luna martie 2022, medicul şef al laboratorului de radiologie a informat în scris conducerea spitalului şi a depus la secretariatul unităţii un protocol intitulat “Protocol voluntariat pentru testarea antenelor tip IRM şi stabilirea protocoalelor de examinare”. Începerea ativităţii de testare a fost afişată la avizierul spitalului. Aşa cum rezultă din conţinutul protocolului mai sus menţionat, voluntarii nu au fost plătiţi şi nici nu au plătit pentru examinare”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

EXCLUSIV l Scandalosul caz al Spitalului Dăruiește Viață și cum este hăituit ministrul Rafila să încalce legea și protocoalele medicale ca să le facă pe plac ONG-iștilor care l-au construit! Presiuni absurde puse pe Ministerul Sănătății pentru punerea în funcțiune a spitalului!
Sursa citată a precizat că, având acord scris, au fost folosiţi un număr de 96 de voluntari, nefiind eliberate în scris rezultate oficiale.

”Precizăm că în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti există şi un IRM privat, unde pot fi efectuate examinări de specialitate. Totodată, menţionăm că de la demararea testelor şi până în prezent, la nivelul spitalului nu a fost depusă nicio plângere de la vreunul dintre voluntarii care au participat la teste”, se mai arată în comunicatul de presă.

Oficialii Ministerului Sănătăţii precizează că verificările au vizat doar activitatea administrativă a unităţii. ”Verificările efectuate de către Corpul de Control al Ministrului, precum şi cele efectuate de către comisia internă a Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au vizat numai activitatea din punct de vedere administrativ derulată la nivelul spitalului, aspectele de natură penală fiind atributul exclusiv al unităţii de Parchet competente. Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au pus la dispoziţia unităţii de Parchet toate datele şi documentele solicitate de către aceasta”, se mai arată în comunicat.

Mai multe anchete au fost demarate, inclusiv una penală, după acuzaţii reeferitoare la decesul mai multor pacienţi, în doar câteva zile, în Secţia ATI a unităţii medicale, din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
Devine interzis în TOATĂ EUROPA. Schimbare drastică dictată de la vârful UE
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Locuri de muncă pentru români! Salariile depășesc 7.000 de lei!
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere
Capital.ro
Au decis să dea BANII ÎNAPOI. Astăzi, suntem ÎNCÂNTAȚI să vă anunţăm
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'