Corpul de Control al prim-ministrului sesizează DLAF pentru nereguli descoperite la Spitalul Universitar Bucureşti

Corpul de control al prim-ministrului a finalizat o acţiune de control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti . Verificările au vizat perioada 1 ianuarie 2017 - prezent, temele fiind realizarea veniturilor, cheltuielile, contractele de achiziţii şi investiţiile în Blocul Operator Central. Raportul întocmit în urma controlului va fi trimis şi la Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 12:32
Corpul de Control al prim-ministrului sesizează DLAF pentru nereguli descoperite la Spitalul Universitar Bucureşti

Potrivit unui comunicat al Guvernului, obiectivele acţiunii de control au constat în „verificarea respectării prevederilor legale şi normelor interne privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, a constituirii şi realizării veniturilor, precum şi cu privire la angajarea şi efectuarea cheltuielilor la nivelul entităţii”.

De asemenea, precizează sursa citată, au fost făcute verificări cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la „atribuirea, încheierea şi derularea contractelor de achiziţii la nivelul instituţie, a investiţiilor efectuate în cadrul Blocului Operator Central, precum şi a modului de organizare şi funcţionare a acestuia”.

Raportul privind acţiunea de control efectuată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi transmis şi către: Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională pentru Integritate, Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiare, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Curtea de Conturi a României, Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

În sinteza raportului acţiunii de control se menţionează, între altele, că „fostul manager al spitalului nu a organizat concursuri pentru toate posturile de şef de secţie (în perioada 2017-2020), aşa cum prevede art. 185 alin. (1) din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare”.

„Din documentele puse la dispoziţie s-a constatat că, în perioada supusă controlului (01.01.2017 – 12.08.2020), din totalul de 24 de secţii clinice, 2 secţii neclinice, un centru de hemodializă, o unitate de primiri urgenţe şi 5 laboratoare, au fost organizate de către entitate concursuri doar pentru 9 posturi de şef de secţie”, se arată în raport.

Totodată, conform documentului, au fost constatate „o serie de posibile stări de incompatibilitate şi conflicte de interese, în care s-ar afla mai multe persoane din conducerea spitalului (manager, şefi de secţii), în special legate de deţinerea unei funcţii de conducere şi prestarea unor activităţi în cadrul unei clinici private”.

Raportul Corpului de Control poate fi citat aici.


loading...
Partenerii noștri