Cort aruncat de furtună pe calea ferată: Un mort şi 100 de răniţi

Cortul în care se aflau sute de suporteri ai unei echipe de baseball a fost dărâmat de furtună pe calea ferată, în oraşul american Saint Louis. Suporterii sărbătoreau victoria echipei lor în momentul când s-a produs furtuna.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 07:49
Cort aruncat de furtună pe calea ferată: Un mort şi 100 de răniţi

Un cort montat deasupra unui bar a fost luat pe sus de vântul puternic şi aruncat pe calea ferată din apropiere. În momentul accidentului, în cort se aflau sute de persoane care sărbătoreau victoria echipei locale de basseball. Cortul aflat la etajul localului a fost luat pe sus de vânt si aruncat pe calea ferată. Un om a murit, iar alte 100 de persoane au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost lovite de ţevile şi cablurile de curent din cort.

 „Avem un deces confirmat din cauza a ceea ce vedeţi în spatele meu. Înăuntru erau câteva sute de oameni care sărbătoreau după meciul celor de la Cardinals, se pare că au avut o serie de victorii. Şi după cum vedeţi cortul care era deasupra clădirii a fost luat pe sus şi aruncat peste calea ferată”, a declarat Dennis Jerkenson, şeful pompierilor din St.Louis.

„Nu ne plac astfel de construcţii, îţi dau coşmaruri. Şi după cum vedeţi a cauzat un coşmar. Orice fel de vânt… Ştiţi toată lumea crede că aşa ceva nu se poate întâmpla, ei bine, s-a întâmplat”, a adăugat el.

Cortul avea autorizaţie şi în urmă cu doar două săptămâni trecuse inspecţia tehnică. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului. Furtuna care a lovit aseară statul Missouri a fost una foarte puternică spun meteorologii, în unele zone au fost semnalate şi căderi masive de grindină.