Romii au sfidat autorităţile. Cortegiu funerar în Oneşti, în plină pandemie de coronavirus

Comunitatea de romi din Onești și-a condus, duminică, pe ultimul drum unul dintre membrii familiali. La eveniment au luat parte circa 150 de oameni, veniți din toate colțurile țării.  

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 09:26
Romii au sfidat autorităţile. Cortegiu funerar în Oneşti, în plină pandemie de coronavirus

Polițiștii și jandarmii oneșteni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au acționat pentru prevenirea oricăror incidente.

Cortegiul funerar a plecat de la locuința defunctului, din cartierul Satul Catolic, și s-a îndreptat către biserica “Sf. Nicolae”,  după câteva zeci de metri parcurse pe bulevardul Oituz, scrie unupetrotus.ro.

Citeşte şi: Anunţul făcut de Mega Image, după pandemia de coronavirus: „Trecem printr-o perioadă foarte solicitantă”

În foarte multe localități din țară, inclusiv la Onești, cortegiile funerare sunt interzise, însă nicăieri nu se întâmplă ca aceste hotărâri ale consiliilor locale să fie și respectate de comunitățile de romi, care își urmează până la punct tradițiile strămoșești.

Nici măcar pandemia de coronavirus nu i-a determinat pe romii din Onești să renunțe la obiceiurile strămoșești.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS: 19 cazuri noi, 158 de români confirmaţi cu Covid -19. Peste 15.500 persoane sunt la izolare 

Poliția Onești va aplica sancțiunile legale, fiind totodată sesizată și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, de la care se așteaptă să ia măsuri în aceeași direcție.

Primăria Onești nu a autorizat manifestația.

Tot mai multe ţări îşi închid graniţele. Măsuri fără precedent în lume

Pandemia de coronavirus își face tot mai simțită prezența și tot mai multe state recurg la măsuri extreme, nemaiîntâlnite până acum la o asemenea scară: restricții de circulație, închiderea granițelor, închiderea școlilor și a altor locuri publice.

sunt rugați insistent să stea în case, să revină în celula propriei familii. Regiuni întregi trag obloanele, intră în carantină și lumea pare că se închide, după ce tehnologia ultimilor ani tocmai arătase cât de ușor a devenit să umbli prin satul planetar.

Columbia, ţară care a anunţat 45 de cazuri de Covid-19, şi-a închis începând de luni frontierele pentru vizitatorii străini, permiţând intrarea pe teritoriul său doar a cetăţenilor columbieni şi a rezidenţilor, care se vor plasa în autoizolare timp de 14 zile, a anunţat duminică preşedintele Ivan Duque, potrivit AFP.

Într-un mesaj transmis pe Twitter, şeful de stat a informat că începând din data de 16 martie intrarea în Columbia a persoanelor fără cetăţenia columbiană şi a celor care nu au rezidenţă în Columbia a fost restricţionată.

Columbienii şi cetăţenii străini care locuiesc în Columbia pot intra în ţară, însă vor fi plasaţi „în izolare preventivă obligatorie pentru 14 zile la domiciliu”, conform preşedintelui Duque. (Citeşte AICI mai multe detalii)