Corturi pentru triaj epidemiologic, instalate în Bucureşti şi în mai multe oraşe de MApN

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că a instalat opt corturi pentru triajul epidemologic în facilităţile medicale civile şi militare din garnizoanele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Roman, Timişoara şi Topliţa. Astfel de corturi au fost instalate în peste 20 de spitale din ţară.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 14:46
Corturi pentru triaj epidemiologic, instalate în Bucureşti şi în mai multe oraşe de MApN

„Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița. Astfel, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20”, au anunţat reprezentanții Ministerului Apărării într-un comunicat citat de Agerpres.

MApN mai precizează că „circa 70 de specialiști – personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști, acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale”.

MApN reamintește că la linia specială Tel Verde pusă la dispoziția oamenilor de către Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.