Corturile comercianţilor din Iaşi au fost smulse de vânt şi jefuite de trecători

Oamenii din Iaşi au ajuns să fure marfa comercianţilor care au venit la târgurile pentru zilele oraşului. Comercianţii spun că nu au fost lăsaţi să vină cu propriile corturi, iar cele care le-au fost puse la dispoziţie au fost distruse de vânt. Marfa a fost împrăştiată pe trotuare, iar trecătorii s-au înghesuit să bage în buzunare fiecare ce a putut.

13 oct. 2016, 14:07
Corturile comercianţilor din Iaşi au fost smulse de vânt şi jefuite de trecători

Corturile instalate de primărie au fost luate pe sus de vântul puternic.

„Am mai fost prin orase in zile de sarbatoare, dar nu am patit nicaieri ce am patit la Iasi. Nu am fost lasati sa venim cu lucrurile noastre, sa instalam corturile noastre. Ni s-au pus la dispozitie aceste corturi in care ploua si nu poti sa-ti depozitezi marfa. Ploua, bate vantul, sunt lucruri pe care nu le putem controla, dar nu aveam cu ce sa infruntam precipitatiile. Ne ploua pe marfa, ne-o strica, nu ne despagubeste nimeni pentru asta. Nici nu vrem, dar am fi putut sa fim lasati sa ne aducem corturile noastre. Am mai fost la zilele altor orase si organizatorii ne-au spus sa venim cu aceeasi culoare la corturi, toti comerciantii. Corturile de la Iasi nu sunt dintr-un material impermeabil macar. Cred ca este o bataie de joc”, a spus unul dintre comerciantii veniti in Piata Unirii, potrivit bzi.ro.

Toate produsele scoase la vânzare au zburat pe trotuare, iar trecătorii s-au îmbulzit nu să ridice produsele, ci să le fure. De la portofele, curele şi până la obiecte din ceramică, toate au fost furate de trecători.

„Cine sta sa le pazeasca, proprietarii au plecat si au inchis corturile. Sunt de o calitate atat de buna incat vantul le-a distrus, iar marfa a fost imprastiata. Multi oameni nu au bun simt. In loc sa ridice o curea sa o puna inapoi in cort o baga in geanta. Asta e, pierderile sunt foarte mari. E bataie de joc”, a completat un comerciant.

Mai mult, poliţiştii care se aflau în apopiere nu au luat nicio măsură.