Corupţia sufocă Serie A. Napoli, penalizată cu două puncte pentru un meci trucat

Aflată pe locul 3 în Serie A, la un punct în spatele lui Inter Milano, Napoli a coborât până pe poziţia a 5-a, ca urmare a unei decizii a Federaţiei Italiene de Fotbal care a decis sancţionarea acestei grupări cu două puncte, ca urmare a implicării în scandalul meciurilor trucate.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 10:46
Corupţia sufocă Serie A. Napoli, penalizată cu două puncte pentru un meci trucat

Echipa Napoli a fost penalizată cu două puncte de Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal, pentru trucarea partidei cu Sampdoria Genova, pierdută în deplasare, cu scorul de 0-1, pe data de 16 mai 2010.

De asemenea, jucătorii formaţiei napoletane, Paolo Cannavaro şi Gianluca Grava, au fost suspendaţi câte şase luni, deoarece nu au denunţat propunerea de trucare a meciului venită din partea lui Matteo Gianello, care era al treilea portar în lotul lui Napoli în acea perioadă. Gianello a fost suspendat timp de trei ani şi trei luni.

Toate deciziile pot fi atacate cu recurs la Curtea Federală de Justiţie.

În urma acestei decizii, echipa SSC Napoli nu mai are 33 de puncte în clasament, ci 31, şi a ajuns pe locul cinci, fiind întrecută de Lazio Roma şi AC Fiorentina.

Meciul Sampdoria Genova – SSC Napoli, scor 1-0, disputat la 16 mai 2010, face parte din scandalul „Calcioscommesse” al meciurilor trucate din Italia.

În cadrul scandalului „Calcioscommesse”, numeroşi fotbalişti au fost bănuiţi că au fost cumpăraţi de organizaţii de pariuri clandestine. Scandalul s-a soldat cu jucători anchetaţi sau arestaţi, printre care nume cunoscute din fotbalul italian, cum ar fi Stefano Mauri, căpitanul echipei Lazio Roma, care a fost închis pentru scurt timp în acest caz.

Tot ca urmare a scandalului „Calcioscommesse”, Siena are o penalizare de 6 puncte în acest sezon de Serie A, Atalanta Bergamo – 2 puncte, şi AC Torino – 1 punct.