Corupţie la FIFA. Michel Platini îi cere demisia lui Blatter

Michel Platini, preşedintele UEFA, i-a cerut lui Joseph Blatter să demisioneze din fruntea FIFA, în cotextul scandalului uriaş de corupţie în care sunt implicaţi mai mulţi membri marcanţi ai forului mondial. Cei doi s-au întâlnit joi dimineaţă, cu o zi înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA.

28 mai 2015, 13:58
Corupţie la FIFA. Michel Platini îi cere demisia lui Blatter

Michel Platini s-a arătat joi dezgustat şi dezamăgit de cazurile de corupţie de la FIFA şi a cerut în mod deschis demisia preşedintelui Joseph Blatter, care candidează pentru un nou mandat, la alegerile care vor avea loc vineri. „Trebuie schimbat preşedintele pentru ca FIFA să se schimbe în viitor. Prea multe cazuri au zguduit lumea fotbalului şi în special FIFA„, a spus Michel Platini, într-o conferinţă de presă, el cerând tuturor votanţilor să fie de partea Prinţului Ali, oponentul lui Blatter în cursa pentru preşedinţia FIFA.

Citeşte şi Putin ţine cu Blatter. Preşedintele rus, declaraţie ŞOC despre scandalul de la FIFA

În această dimineaţă toţi ce şase preşedinţi de confederaţii continentale am avut o întrevedere cu Blatter. Acesta mi-a dat mie cuvântul mai întâi şi i-am cerut să avem o întrevedere între patru ochi. El mi-a zis că dacă am ceva de spus să spun în faţa tuturor (…) I-am spsu că ar trebui să demisioneze. I-am spus că ar trebui să aibă onestitatea să vadă că lucrurile nu au mers bine şi, de asemenea, ar fi mai bine şi pentru imaginea lui dacă ar pleca„, a spus Platini.

Alegerile de la FIFA au loc vineri şi în ciuda uriaşului scandal de corupţie care zguduie forul fotbalistic mondial confederaţiile din Africa şi Asia sunt de partea actualului preşedinte, Joseph Blatter.