Corupţie la FIFA. Un oficial arestat în Elveţia a fost extrădat în SUA

Unul din cei șapte responsabili ai FIFA arestați în Elveția pe data de 27 mai, la cererea autorităților americane într-o afacere de corupție, a fost extrădat pe 15 iulie în Statele Unite.

16 iul. 2015, 12:20
Corupţie la FIFA. Un oficial arestat în Elveţia a fost extrădat în SUA

Unul din cei șapte responsabili ai FIFA arestați în Elveția a fost extrădat în Statele Unite pe 15 iulie 2015. El a fost preluat de la Zurich de trei polițiști americani, care l-au escortat până la New York„, a anunțat Oficiul federal de justiție (OFJ).

La cererea persoanei vizate, autoritățile de la Berna nu pot confirma oficial numele său.

Citeşte şi Senator american: Să compari FIFA cu mafia este o insultă pentru mafia

La prima audiere în fața poliției cantonale din Zurich, după arestarea sa pe 27 mai, în ajunul congresului FIFA, responsabilul în cauză s-a opus extrădării în Statele Unite. Dar pe 9 iulie, el și-a schimbat părerea, iar OFJ și-a dat avizul pentru extrădare în cadrul unei proceduri simplificate.

Conform justiției elvețiene, parchetul din districtul Est din New York bănuiește persoana extrădată că „ar fi primit și acceptat mită de mai multe milioane de dolari în schimbul unor drepturi comerciale sportive„.

Cei șapte foști și actuali responsabili ai FIFA au fost arestați la Zurich și plasați în detenție în vederea extrădării lor la cererea autorităților americane.