COŞMAR la un centru comercial din New Jersey unde un SINUCIGAŞ a tras mai multe focuri de armă VIDEO

Un centru comercial din New Jersey, în estul Statelor Unite, a fost încercuit luni, la Paramus, în suburbiile New York-ului, după reperarea unui atacator, martori declarând că au fost trase focuri de armă, potrivit presei americane. Atacatorul a fost găsit mort.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 08:01
COŞMAR la un centru comercial din New Jersey unde un SINUCIGAŞ a tras mai multe focuri de armă VIDEO

Nicio victimă nu a fost semnalată imediat. Focuri de armă au fost trase luni către ora locală 21.20 (marţi, 4.20, ora României), potrivit CNN. Un atacator îmbrăcat în negru era căutat de poliţie, potrivit NBC. Martori au oferit versiuni divergente despre numărul focurilor de armă pe care le-au auzit, potrivit presei americane, informează Mediafax.

Bărbatul care a deschis focul a fost găsit abia marţi dimineaţa, mort, într-o cameră din spatele centrului, unde s-a baricadat şi a întors arma împotriva sa, a anunţat un procuror local citat de CNN.

Corpul lui Richard Shoop a fost găsit marţi, la ora locală 2.30 (9.30, ora României) într-o parte neiluminată a centrului comercial Westfield Garden State Plaza, la mai multe ore după ce a tras de cel puţin şase ori, fără să atingă vreo persoană, în acest centru comercial uriaş.

Focurile de armă au provocat panică în centru şi au declanşat o adevărată „vânătoare” a atacatorului. În prima fază a căutărilor, oficialii nu erau siguri dacă atacatorul se mai afla în interiorul sau a ieşit din mallul care ocupă peste 185.000 de metri pătraţi. „Credem că a intrat acolo cu intenţia ca fie să împuşcat de poliţie, ceea ce noi numim sinucidere cu ajutorul poliţiei, fie să-şi ia singur viaţa, ceea ce a făcut până la urmă”, a declarat procurorul ţinutului Bergen John Molinelli marţi dimineaţa.

Numeroase magazine s-au grăbit să închidă, însă, potrivit unui oficial din comitatul Bergen, contactat de CNN, suspectul încă nu a fost reţinut, după mai bine de o oră de la primele împuşcături din acest centru comercial popular.

Angajaţi şi comercianţi cuprinşi de panică au ieşit din centru, după incidentul care le amintea de tragedia care a avut loc în septembrie de la Nairobi, unde islamişti shebab au ucis 67 de persoane, în centrul comercial Westgate.