COŞMAR pentru români. După temperaturile de vară au apărut ţânţarii şi căpuşele

Întrucât căldura a venit mult mai repede, parcurile încep să se umple de căpuşe şi tânţari neobişnuit de mari, iar Primăria Capitalei nu are contract cu nicio firmă de deratizare, informează România TV.

08 apr. 2016, 09:03
COŞMAR pentru români. După temperaturile de vară au apărut ţânţarii şi căpuşele

După luni întregi de scandal în Consiliul General, recent a fost aprobată delegarea serviciului de deratizare şi dezinsecţie a Bucureştiului către un operator privat prin licitaţie. Asta după ce contractul cu firma Trade România încheiat în urmă cu mai bine de 20 de ani a expirat anul trecut.

Singura problemă este că în acest moment, licitaţiile sunt destul de problematice la noi ăn ţară, se desfăşoară destul de greu şi nu de puţine ori, acestea sunt contestate şi ajung să fie blocate luni întregi.

În Bucureşti, în acest moment, există posibilitatea ca stropirile împotriva ţânţarilor şi căpuşelor să înceapă cu o întârziere, ceea ce conduce la pericolul de îmbolnăvire.

Mai mult, specialiştii avertizează că din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima vreme, au apărut căpuşele. Trebuie să fim foarte atenţi în momentul în care ieşim la iarbă verde, să nu ne alegem cu o muşcătură şi ulterior cu boala Lyme, boală care poate conduce chiar şi la deces.

Citeşte şi Temperaturi de vară la început de aprilie. Turiştii au ieşit cu rulotele pe Valea Cerbului VIDEO