Coşmarul alb: 117 de localităţi izolate şi 111 drumuri judeţene blocate

Secretarul de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru relaţia cu prefecturile, Mihai Capră, a declarat, luni, că 117 de localităţi sunt izolate, 24 de judeţe sunt afectate şi 111 drumuri judeţene sunt blocate. Situaţia este mai gravă în sud. VEZI ŞI SITUAŢIA DRUMURILOR NAŢIONALE

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 11:24
Coşmarul alb: 117 de localităţi izolate şi 111 drumuri judeţene blocate

Secretarul de stat Mihai Capră a spus că sunt 10.000 de oameni ai MAI care intervin şi că  instituţiile statului sunt în stare să ţină situaţia sub control.

„Fără orgolii şi patimi politice. E bine să trecem de aceasta noapte, după ce am vorbit cu Sandu de la ANM se pare ca vârful de sarcina e în noaptea asta. Azi nu am putut utiliza elicopterele dar se pare că de mâine vom putea”, a declarat Berca.

Secretarul de stat Mihai Capră a spus că numărul oamenilor afectaţi de fenomenele meteorologice este estimat la 5.431.

Potrivit lui Mihai Capră sunt peste 24 de localităţi care nu sunt alimentate cu energie electrică dintre care 12 se află în Buzău şi opt în judeţul Cluj. Echipe de la companiile de furnizare a energiei electrice lucrează la remedierea avariilor, a asigurat secretarul de stat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că „Faţă de ce am anunţat înainte, în situaţia actuală nu avem nicio ambulanţă înzăpezită. Sunt 13 cazuri medicale la care nu se poate ajunge dar se încearcă rezolvarea lor. Sperăm ca mâine sa reuşim să folosim elicopterele, către orele 11, 12. Au fost 6 decese din cauza hipotermiei, din care 5 persoane găsite în locuri publice şi o persoană într-o încăpere neîncălzită”.

Mihai Capră a explicat că în judeţul Vrancea este instituită starea de alertă, nu starea de urgenţă, aceasta din urmă presupunând existenţa unor pericole grave la adresa populaţiei sau care să pună în pericol funcţionarea democraţiei. Starea de urgenţă presupune luare unor măsuri drastice care merg de la interzicerea unor drepturi la libera circulaţie până la rechiziţionarea unor proprietăţi sau chiar interzicerea apariţiei unor publicaţii, a subliniat secretarul de stat.

Luni, la ora 12.00, în judeţul Vrancea a intrat în vigoare starea de alertă, care este valabilă până marţi la ora 14.00.