DRUMURI ÎNCHISE în urma avertizărilor cod galben şi portocaliu UPDATE

Mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost închise de autorităţi din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic. ANM  a extins codul portocaliu de vreme  severă pentru mai multe judeţe. Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, la comandamentul de iarnă organizat la Guvern, că este posibil ca atenţionarea cod portocaliu să fie extinsă, sâmbătă, şi pentru judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, iar judeţele din sud-vestul ţării, precum Mehedinţi, să fie scoase, sâmbătă seara, de sub această atenţionare.

24 ian. 2014, 12:43
DRUMURI ÎNCHISE în urma avertizărilor cod galben şi portocaliu UPDATE

UPDATE: Începând cu ora 11:30, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, circulaţia rutieră va
fi închisă pe ambele sensuri de deplasare de pe autostrada A2, sectorul cuprins între Bucureşti şi Drajna, respectiv km 9+500 – 105+300. Rutele ocolitoare recomandate sunt:
– Bucuresti – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna;
– Drajna – DN 3A – Lehliu – DN 3 – Bucuresti.

UPDATE: Începând cu ora 12:00, din cauza condiţiilor meteo de vizibilitate redusă, traficul rutier va fi închis pe DN 2 cuprins între localităţile Urziceni şi Focşani, respectiv km 55+000 – 180+000.

UPDATE: Începând cu ora 10:00, traficul rutier va fi închis pe următoarele drumuri naţionale:

-DN 23B Măicaneşti – Ciorăşti km 0+000 – km 21+300;
-DN 2C între Costeşti (intersecţie cu DN 2) şi Padina (limita jud. Ialomiţa) km 0+000 – km 48 +000.

UPDATE: Autostrada A1 s-a REDESCHIS. CNADNR anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, începând cu ora 10:00 se deschide circulaţia pe Autostrada A1 pentru toate categoriile de vehicule.

UPDATE: Circulaţia pe DN 22 Râmnicu Sărat – Boldu – limita judeţului Brăila, respectiv km 0+000 – 30+000, a fost închisă sâmbătă, la ora 6.20, din cauza vizibilităţii foarte reduse, sub 20 de metri.

UPDATE: Începând cu ora 09:00, circulaţia rutieră va fi temporar închisă pe autostrada A2 – sensul de deplasare Bucureşti – Constanţa (calea 1) , km 65+000 – 105+000, din cauza producerii unui accident rutier, anunţă CNADNR.

Circulaţia a fost oprită din cauza unui microbuz care s-a răsturnat în şanţ. Accidentul s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo.

UPDATE: Incepand cu ora 06.15 se va inchide Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, din cauza vizibilitatii foarte redusa din cauza viscolului (20 m). Aceasta masura a fost luata la initiativa politiei rutiere pentru evitarea accidentelor. Ruta ocolitoare DN 7 Bucuresti – Titu – Gaiesti – Pitesti, anun ţă CNADNR. De asemenea, începand cu ora 06.20 se va inchide DN 22 km 0+000 – km 30+000 Ramnicu Sarat – Boldu – Limita jud Braila, din cauza vizibilitatii foarte redusa din cauza viscolului la sol (vizibilitzte redusa sub 20 m).

Se circulă îngreunat pe numeroase artere rutiere din zonele aflate sub atenţionarea meteorologică de viscol. Burniţează, suprafeţele carosabile sunt umede, iar din cauza temperaturilor în continuă scădere este foarte posibil să apară poleiul.

Mare atenţie trebuie să manifeste conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti, ale căror suprafeţe carosabile sunt umede, pe anumite porţiuni existând şi un strat de zăpadă amestecată cu material antiderapant.

Aceleaşi condiţii dificile de trafic se întâlnesc şi pe DN1 Bucureşti – Ploieşti, DN1A Cheia – Săcele, DN2 Urziceni – Buzău, DN3 Bucureşti – Slobozia, DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 tronsoanele Bucureşti –Alexandria şi Strehaia – Turnu Severin.

VEZI AICI SITUAŢIA DRUMURILOR ÎN TIMP REAL

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, trei drumuri judeţene, respectiv Pădureni – Ilieşti, Ocheni – Găiceana şi Gioseni – Bazga, au fost închise temporar circulaţiei pe anumite sectoare, autorităţile oferind şoferilor alternative de rute ocolitoare.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că începând cu ora 22.00 s-a închis circulația pe drumul național DN67C între localităţile Novaci şi Rânca din judeţul Gorj, din cauza vântului puternic şi a zăpezii abundente viscolită de pe versanţi.

În total s-a actionat cu 379 autoutilaje si s-au raspandit 2156.55 tone material antiderapant.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunţat, în contextul avertizărilor de ninsori şi viscol valabile până duminică seară, că la nivelul instituţiei a fost constituit Comandamentul de iarnă şi că în situaţii speciale ar putea fi dispusă închiderea unor rute.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol în zece judeţe din ţară, inclusiv în Capitală, în timp ce alte 16 judeţe se află sub cod galben.

Mai mult, Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat, în timpul comandamentului de iarnă de vineri, că este posibil să fie emis un cod roşu de viscol pentru câteva regiuni ale ţării.

Citeşte şi Atenţie, şoferi! Se circulă în condiţii de iarnă. Cum trebuie să conduci pe ninsoare şi zăpadă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, saculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.).

De asemenea, rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale), cât şi de la Dispeceratele DRDP Bucureşti (021-318.66.97), DRDP Craiova (0251-408.700), DRDP Timisoara (0256-246.620).