Coşmarul Oţelului continuă. Trenul s-a blocat a doua oară, pe drumul de întoarcere la Galaţi

Nouă jucători ai echipei Oţelul, care se deplasau spre Bucureşti, unde astăzi de dimineaţă ar fi urmat să plece în cel de-al treilea stagiu de pregătire în Spania, au rămas blocaţi în tren în apropiere de Buzău. La aproape 24 de ore de la plecare, garnitura a fost întoarsă înapoi la Galaţi. Pe drum însă trenul s-a blocat din nou, aproape de Ianca.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 09:54
Coşmarul Oţelului continuă. Trenul s-a blocat a doua oară, pe drumul de întoarcere la Galaţi

Update, ora 23:00 Trenul a fost repornit şi se îndreaptă cu viteză redusă spre Galaţi. Fotbaliştii Oţelului sunt în tren de peste 30 de ore, dar sunt oameni care stau în vagoane de luni dimineaţa.

Update, ora 22:55 Autorităţile brăilene se vor deplasa, marţi noapte, ajutate de armată, cu alimente în zona în care a rămas blocat în nămeţi trenul InterRegio 1574 Galaţi – Bucureşti, cu 400 de pasageri, între care şi copii, după ce în cursul zilei acelaşi tren a rămas blocat în localitatea buzoiană C. A. Rosetti. Marţi noapte, se aşteaptă în zona în care este blocat trenul o locomotivă CFR Marfă de la Galaţi care va încerca să urnească trenul din loc astfel încât să-şi poată continua traseul.

În situaţia în care trenul nu va putea fi mişcat din loc, în zonă fiind zăpadă extrem de mare, oamenii vor fi duşi într-o şcoală şi în sala de sport dintr-o localitate apropiată zonei în care s-a creat blocajul, autorităţile locale pregătind deja cele două locaţii în situaţia în care va fi nevoie ca oamenii să fie cazaţi undeva.

Update, ora 18.30 Trenul care s-a întors la Galaţi, cu 1.000 de călători, după aproape 24 de ore de stat în câmp, s-a blocat din nou, de această dată pe drumul de întoarcere. Garnitura se află aproape de localitatea Ianca, din judeţul Brăila. Un pod de gheaţă s-a format peste calea ferată şi, deocamdată, nu se poate face nimic.

Update, ora 16.00

Trenul InterRegio 1732, care a plecat luni dimineaţă din Galaţi şi care a făcut joncţiunea la Brăila cu trenul IntrerRegio 1574 plecat luni seară din Galaţi (n.r. – garnitura mergea spre Bucureşti şi a rămas blocată în câmp, din cauza nămeţilor de 3,5 metri înălţime, în apropierea localităţii buzoiene C. A. Rosetti) a plecat din C. A. Rosetti la ora 14.25 şi se îndreaptă către Făurei. Garnitura se deplasează cu o viteză de cinci km/h. De la Făurei, trenul se va întoarce la Galaţi, unde va ajunge în cursul serii„, a declarat directorul Centrului Comercial de Călători, Ştefan Costin.

Înpreună cu cei nouă jucători se mai află medicul echipei, magazinerul şi doi masori.

„Viscoleşte continuu. În scurt timp o să se acopere complet şi geamurile vagoanelor. Ni s-a explicat că în faţă sunt troiene de câţiva metri, iar plugul care a fost în faţa trenului nu mai face faţă şi că se aşteaptă să vină un altul, mai puternic, de la Buzău”, a declarat Sergiu Costin, fotbalist la Oţelul Galaţi, aflat în tren.

El a mai spus că deocamdată este căldură în vagoane.

Restul lotului gălăţean a putut ajunge la Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu unde s-a îmbarcat în această dimineaţă cu destinaţia Spania.

Potrivit reprezentanţilor CFR Galaţi, trenul InterRegio 1574 Galaţi – Bucureşti se află la C.A. Rosetti, în spatele unui utilaj de deszăpezire, şi nu poate înainta din cauza zăpezii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, în garnitură se află aproximativ 1.000 de oameni, între care şi aproximativ 100 de studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi.