Coșmarul trăit de Marius, un bărbat care nu a vrut să își dea casa Spoitorilor: „Mi-am văzut moartea cu ochii”. Interlopii „cer” cu săbiile proprietăți și taxe de protecție de mii de euro

Se știe de ani buni că nu e deloc ușor să trăiești înconjurat de clanuri mafiote. Și chiar dacă nu ai nimic de împărțit cu ei, tot se găsește ceva care să te facă să îți dorești să dispari decât să stai de vorbă cu astfel de personaje. Este și povestea lui Marius, un bărbat din Ferentari, care a fost bătut cu bestialitate de mai mulți mafioți din clanul Spoitorilor.

05 nov. 2023, 11:22
Coșmarul trăit de Marius, un bărbat care nu a vrut să își dea casa Spoitorilor: „Mi-am văzut moartea cu ochii”. Interlopii „cer” cu săbiile proprietăți și taxe de protecție de mii de euro
Coșmarul trăit de Marius, un bărbat care nu a vrut să își dea casa Spoitorilor: „Mi-am văzut moartea cu ochii”. Interlopii „cer” cu săbiile proprietăți și taxe de protecție de mii de euro

În Bucureşti, clanurile interlope funcţioneză după legi proprii, Poliţiştii din Capitală au arestat recent patru bărbaţi din clanul Spoitorilor, cunoscut şi sub numele de Garda de Fier, care au bătut crunt un bărbat, în plină stradă. Victima refuzase să le dea casa pe care şi-a construit-o în urmă cu 10 ani din muncă asiduă.

Citește și: Casă din Iaşi, distrusă de interlopi: „Vrea să ne omoare, să pună mâna pe acte”

De ce a fost Marius bătut până la leșin de interlopii din clanul Spoitorilor

Marius a crezut că este ultima zi în viață atunci când mai mulți indivizi l-au pus la pământ și l-au bătut până aproape de inconștiență. Două săptămâni au trecut de la incident, iar patru persoane, membri ai clanului Spoitorilor din Ferentari, au fost duși la audieri de oamenii legii. Potrivit informațiilor furnizate de observatornews.ro, interlopii ar fi vrut să cumpere casa pe care victima o deţine pe strada Sălaj, însă nu s-au înţeles la bani. Presupușii cumpărători voiau fie să plătească o sumă sub preţul pieţei pentru imobil, fie să primească ei bani de la bărbatul agresat. Era vorba, de fapt, despre o taxă de protecţie pentru a asigura victima că va avea o viață liniștită.

După ce au încercat să îl intimideze prin intermediul reţelelor de socializare, interlopii din Garda de Fier, care se ocupă cu proxenetismul și traficul de droguri, au trecut la fapte. Bărbatul de 47 de ani a fost atacat pe stradă de către şase indivizi, înarmaţi cu arme albe, în timp ce stătea de vorbă cu un vecin.

„Băi gunoiule, păi tu cu noi, mă, faci din astea? Cu mine, mă? Cu noi? Că ţi-am dat viaţă. Vrei să te pui tu cu mine? Pun’-te mă, te aştept acasă!”, este unul dintre mesajele de amenințare primit de Marius pe Facebook înainte de agresiune.

Patru bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile şi sunt acuzaţi de lovire sau alte violenţe, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi şantaj.

„Mi-am văzut moartea cu ochii. M-au dărâmat. S-au dat jos 5, 6 persoane. M-au luat în bâte şi cu cuţite. M-au luat în bâte şi cu cuţite. Am fractură la picior, stau două luni de zile cu el aşa, mi-a spart capul în două locuri. Mă ameninţă că nu pot să stau acolo şi că mă taie. Mi-a cerut casa. De 20 de ani muncesc, o viaţă întreagă pentru nepoţi, pentru copii şi să le dau lor casa?”, spune Marius Şerban, bărbatul agresat de interlopi.

Fratele bărbatului spune că familia lor este ameninţată constant de clanul Spoitorilor. Aceştia le-ar cere oamenilor proprietăţile, dar şi taxă de protecţie.

„Ei vor taxe de protecţie. Acum vreo doi ani, alt cumnat de-al lui i-a dat 5.000 de euro că şi-a cumpărat un teren pe o stradă. Taxă de protecţie. Noi nu umblăm cu cuţite la noi, noi nu umblăm, ei umblă”, a spus fratele lui Marius. Cel din urmă se plânge de faptul că nimeni nu își mai construiește poziția socială pe baza muncii, ci a violenței: „Unul ca mine, un om cu demnitate, un om cu valoare şi cu respect în lume. În viaţă, ca să fii cineva, tre’ să dai dovadă. Tre’ să lupţi pentu numele şi poziţia care o ai. Nu ca nişte gunoaie din astea, să lupţi şi să munceşti în fabrică de conserve şi de mobilă.

Citește și: Nuțu Cămătaru, dezvăluiri despre maneliști și interlopi. Cum l-a salvat pe Florin Salam: „Aruncau spoitorii cu chifle în el și mi s-a făcut milă”