Coșmarul unei tinere de 26 de ani. Avea migrene constant și a decis să meargă la un control. Din acel moment viața i s-a schimbat radical, vestea cumplită primită de la medici

De la o banală migrenă, la cancer în stadiul 4. Sunny Thukral, o tânără de 26 de ani, avea să trăiască șocul vieții. În doar 48 de ore viața ei a luat o întorsătură neașteptată.

28 oct. 2022, 19:23
Coșmarul unei tinere de 26 de ani. Avea migrene constant și a decis să meargă la un control. Din acel moment viața i s-a schimbat radical, vestea cumplită primită de la medici

De la o banală migrenă, la cancer în stadiul 4. Tânăra de 26 de ani acuza frecvent dureri de cap, iar acest lucru o împedica să mai poată fi atentă la cursuri, atunci când mergea la facultate. Cum migrenele nu se ameliorau, aceasta a hotărât să se ducă la un control să vadă ce se întâmplă.

De la o banală migrenă, la cancer în stadiul 4

Sunny Thukral  a mers la medic pentru a-și face o tomografie. În 48 de ore a fost diagnosticată cu glioblastom în stadiul 4, un cancer cerebral agresiv și incurabil cu care majoritatea oamenilor trăiesc doar câțiva ani. Spre marea mirare tururor, la cinci luni de la depistarea bolii, tânăra depășește așteptăeile medicilor. Sunny a făcut timp de șase săptămâno radioterapie, care a avut și efecte secundare, mai exact căderea părului.  La cea mai recentă vizită la medic oncologul tinerei a încurajat-o să continue ce face, mai ales că tumoarea începe să se micșoreze.  Bunicul lui Sunny a murit chiar când aceasta era lângă el, motiv care a îngrijorat-o foarte tare și i-a declanșat numeroase stări anxioase. Mai mult decât atât trecuse și printr-o despărțire, ea inițial crezând că de aici provin supărarile.

”Nu știu ce funcționează și nu știu ce este exagerat, dar atâta timp cât lucrurile merg bine, voi face tot ceea ce îmi stă în putință să scap de această problemă”, a spus Thukral.

Gliobastomul, cea mai severă formă de cancer

Simptomele acestei forme de cancer pot include dureri de cap care persistă timp îndelungat,  modificări ale vederii, dificultăți de vorbire, pierderea poftei de mâncare și modificări ale dispoziției. Majoritatea pacienților cu această formă de cancer sunt bărbați, iar media de vârstă este undeva la 64 de ani. Felul în care cancerul se înglobează în țesutul cerebral din apropiere reprezintă și unul dintre motivele pentru care acesta este atât de greu de tratat.

„Cancerul la creier este unul dintre cele mai subfinanțate tipuri de cancer”, a declrarat oncologul tinerei

 

Citește și:Aerisirea locuinței pe timp de iarnă. Iată ce beneficii are acest obicei asupra sănătății

Citește și:Metoda ingenioasă prin care îți reglezi geamurile termopane, pentru a avea mai multă căldură în casă. Secretul pe care nu îl spune niciun specialist!