Cosmin Butuza, secretar de stat în MTS: Să arătăm şi străinilor că suntem români. Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre

Un secretar de stat din MTS calcă pe urmele şefei sale directe şi se înrolează în lista lungă a demnitarilor din cadrul guvernului Dăncilă care faultează limba română.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 10:00
Cosmin Butuza, secretar de stat în MTS: Să arătăm şi străinilor că suntem români. Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre

Încă o gafă a unui membru al cabinetului Dăncilă: Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului folosind cuvântul ”tricoaie” în loc de tricouri într-o conferință de presă ținută la Federația de Șah. Înregistrarea momentului a fost postată de pe Youtube de Pressone.ro.

”Avem 100 de ani de la Marea Unire și cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm și străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul. Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă!”, a spus Butuza.

În deschiderea conferinței, șeful Federației Române de Șah, Sorin Iacoban a făcut sumarul: „Vor fi două paliere, promovarea Europeanului de șah rapid și premierea juniorilor care au participat la concursul din Germania”.

Pe primul palier s-au ridicat doar osanale reciproce între organizatori și secretarul de stat de la MTS.

„Sunt președinte al Federației din 2013, dar așa o colaborare bună cu Ministerul Tineretului și Sportului, de când e doamna Bran și domnul Cosmin Butuza, eu n-am avut. Le mulțumesc foarte, foarte frumos pentru că am simțit sprijinul.

Să știți că de obicei mergem și discutăm cu miniștrii, facem, dregem, dar după aia tre’ să mai dai vreo cinci telefoane ca să rezolvi. Nu: de data asta a fost o singură discuție foarte clară și aplicată și fermă. Mulțumesc încă o dată”, a spus Iacoban, ferm și clar.

Până la premierea campionilor europeni, a fost premiată ministresa Ioana Bran, în absență, cu o cupă din partea Federației, „ca să rămână în cabinetul ei și să-i aducă aminte de fiecare dată că are ceva bani de dat pentru juniorii care vor câștiga”.

Cu o cupă s-a ales și președintele CJ Bihor. Cea mai ușoară cupă câștigată, avea să mărturisească el.

De-abia apoi copiii au primit diplome și câte 500-600 de lei din partea Federației, plus promisiunea de la Minister a unei sume „consistente” drept premiu pentru performanța de la Europeanul pe echipe. Puțin peste 1.700 de lei în cazul băieților, 1.500 de lei pentru fete.

Citeşte mai mult pe pressone