Cosmin Contra: Ca de obicei, nu ştim să gestionăm ultimele minute de joc

Selecţionerul Cosmin Contra a lăudat caracterul jucătorilor săi pentru că au reuşit să câştige în Lituania după ce au fost egalaţi în minutul 90, dar în acelaşi timp i-a criticat pe fotbalişti pentru faptul că nu au putut să păstreze scorul de 1-0.

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 03:47
Cosmin Contra: Ca de obicei, nu ştim să gestionăm ultimele minute de joc

„Sunt fericit pentru băieţi. Ştiam că meciul va fi foarte greu, cu o echipă foarte obişnuită pe acest teren. Aleargă foarte mult, se bat pentru fiecare minge, sunt agasanţi, agresivi în dueluri, dar până la urmă char dacă am suferit până la finalul meciului, mă bucur că băieţii nu au renunţat şi am reuşit să câştigăm în ultimul minut al prelungirilor. Asta arată caracterul băieţilor. Nu a fost uşor, pentru că forţele s-au egalat pe un asemenea teren. Au început cum ne-am aşteptat, cu 5-2-3, un sistem foarte straniu. Am pregătit anumite chestii în aceste două zile în care am fost cu ei. Ne-a ieşit primul gol, după o asemenea acţiune, după care ei au schimbat sistemul şi ne-am debusolat un pic. Au trecut în sistem de patru, cu 4-4-2, şi am suferit un pic pentru că au mai adus un om la mijloc şi nu am mai ştiut ce să facem. În partea a doua am început foarte bine şi am încercat să dăm al doilea gol, dar nu am reuşit. Ca de obicei, nu ştim să gestionăm ultimele minute de joc, ar fi putut să ne coste foarte scump. Dar până la urmă e bine că a ieşit cum a ieşit. Trebuie să ne recuperăm cât mai repede, pentru că în 48 de ore jucăm un meci foarte important, pe care dacă-l vom câştiga, vom trece pe primul loc şi vom depinde de noi luna viitoare”, a declarat Contra, la Pro TV.

Tehnicianul s-a declarat bucuros că schimbările pe care le-a făcut în timpul jocului au făcut diferenţa.

„Ţucudean mi-a cerut schimbare, poate l-aş fi introdus pe Claudiu un pic mai târziu. Maxim a jucat foarte bine în Germania, a dat şi goluri. Aveam nevoie ca Maxim să intre şi să ne ajute, mai ales că Stanciu, pe un asemenea teren, a alergat foarte mult şi era foarte obosit. A intrat bine şi Rotariu. Mă bucur că schimbările au făcut diferenţa şi mă bucur că băieţii au înţeles mesajul şi au intrat şi au ajutat echipa când aveam nevoie de ei”, a spus el.

Alexandru Chpciu şi Paul Anton vor fi suspendaţi pentru meciul cu Serbia, de duminică, dar Contra spune că are soluţii.

„Sunt importante absenţele lor, dar sunt 20 de jucători în cantonament şi trebuie să fiu inspirat la ora meciului şi să încerc să aleg cât mai bine. Nu suntem obligaţi să câştigăm duminică, dar vom încerca să câştigăm. S-au vândut destul de multe bilete, dar după acest rezultat sperăm ca stadionul să se umple şi să ne poarte spre o victorie”, a precizat Cosmin Contra.

Selecţionarul a dedicat victoria României cu Lituania familiei fostului fotbalist Cosmin Paşcovici, al cărei fiu a decedat la vârsta de 14 ani.

„Dedicăm această victorie familiei Paşcovici, pentru că trece prin momente grele. Am jucat cu el la echipa naţională, îl cunosc, ştiu că au suferit 14 ani. S-au bucurat de acest copil cât au putut, a fost un luptător, este un exemplu pentru noi. Le-am pus jucătorilor la şedinţa tehnică un video pe care ni l-a transmis Paşcovici şi ne bucurăm din suflet că putem să-i alinăm puţin din durere. Ne-a rugat să câştigăm pentru băiatul lui şi mă bucur că am reuşit să facem lucru acesta. Sper că am reuşit să-i alinăm un pic din această pierdere enormă”, a mai spus Contra. 

Reprezentativa României a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, selecţionata Lituaniei, într-un meci din etapa a treia a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor, în care ultimele goluri ale celor două echipe au fost marcate în minutele 90 şi 90+4.

Au înscris Zulpa ’90 pentru gazde şi Alexandru Chipciu ’13 şi Alexandru Maxim ‘90+4 pentru echipa României.

viewscnt