Cosmin Contra: Sunt un antrenor fericit, putem produce surpriza la Bilbao

Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, a declarat că este un antrenor fericit după egalul, 1-1, obținut pe Arena Națională cu Athletic Bilbao în prima manșă a turului 3 preliminar al Europa League, precizând că formația sa poate produce surpriza în Spania dacă va evolua la fel ca în repriza secundă de la București. 

28 iul. 2017, 05:27
Cosmin Contra: Sunt un antrenor fericit, putem produce surpriza la Bilbao

Sunt un antrenor fericit, chiar dacă am început foarte prost acest meci. Am intrat cu teamă în teren. Jucătorii au avut trac pentru că jucam după 5 ani în cupele europene și întâlneam o echipă precum Athletic Bilbao. Dar după ce am primit golul ne-am dat drumul la joc, iar o dată cu intrarea lui Rivaldinho în repriza a doua, în mare parte am reușit să o dominăm pe Athletic Bilbao. Am egalat, iar apoi am mai avut un gol (n.r. — marcat de Nemec), nu știu dacă fost sau nu valabil, însă sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, de felul în care au luptat până în ultimul minut. Asta îmi dă speranțe, pentru că dacă vom juca în retur la fel ca în repriza a doua putem produce surpriza la Bilbao„, a spus Cosmin Contra.

Antrenorul lui Dinamo a adăugat că golul primit putea fi evitat, dar recunoaște că Athletic Bilbao este totuși una dintre cele mai bune echipe la fazele fixe din Spania: „La pauză le-am spus jucătorilor că nu mă așteptam să le fie așa de frică. Și le-am mai zis că trebuie să o respectăm pe Bilbao, dar în repriza a doua să arate adevăratul joc al lui Dinamo. Mă bucur că au reușit să treacă peste acea teamă și să facă o repriză a doua așa de bună. În afara golului primit consider că ne-am apărat destul de bine. Cred că și acel gol putea evitat, pentru că a fost o greșeală de marcaj a noastră. Dar să nu uităm că Athletic este între primele trei echipe din Spania la fazele fixe și cornere„.

Cosmin Contra așteaptă ca brazilianul Rivaldinho, urmărit, joi seara, din tribune și de tatăl său, Rivaldo, să marcheze și în retur. „Rivaldinho a intrat foarte bine. Aveam nevoie de o prezență în preajma careului, lângă Nemec. El a reușit să marcheze, iar apoi și-a făcut din ce în ce mai mult prezența în joc. Mă bucur pentru golul lui, pentru faptul că tatăl lui a fost prezent în tribune când el a marcat. Sper ca Rivaldinho să marcheze un asemenea gol și în retur„, a afirmat Contra.

Antrenorul a menționat că în manșa a doua de la Bilbao jucătorii săi trebuie să îi surprindă pe spanioli și să încerce să marcheze un gol sau mai multe. „Teama debutului în cupele europene după mai mulți ani a trecut. Sper ca în retur jucătorii să înțeleagă faptul că nu mai avem nimic de pierdut. O să încercăm să îi surprindem și să marcăm gol sau goluri. Nu va fi ușor însă, suntem conștienți de lucrul ăsta. Știm că nu e ușor ca o echipă cu un buget de 4-5 milioane să elimine o alta cu buget de aproape 100 de milioane de euro. Dar mai știm că avem șansa noastră dacă vom juca în viteză, cu intensitate și curaj. Bilbao este acum în perioada de pregătire și nu e ușor să joci un asemenea joc cu încărcătură după doar 2 săptămâni și jumătate de la reunire. Dar mă aștept ca în Spania să văd acea echipă agresivă care este Bilbao. Athletic e o echipă cu totul diferită pe teren propriu„, a precizat Contra.

Dinamo a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), partida cu formația spaniolă Athletic Bilbao, disputată, joi seara, pe Arena Națională din Capitală, în prima manșă a turului 3 preliminar al Europa League. Meciul retur se va disputa în 3 august, la Bilbao.