Cosmin, un tânăr din Iași, a agonizat șase ore cu un cadavru peste el, după ce s-a înfipt cu mașina într-un copac. Părinții săi nu găsesc nicio explicație: „Credeam că a plecat la iubita lui”

Cosmin, un tânăr de 24 de ani, a agonizat șase ore cu un cadavru peste el, după ce a intrat cu mașina într-un copac, la limita județului Iași.

17 mai 2023, 20:24

Accidentul s-a produs la limita județului Iași, la miezul nopții. Cosmin, un tânăr de 24 de ani, a intrat cu mașina pe care o conducea într-un copac. În urma impactului devastator, pasagerul de pe scaunul din dreapta, un bărbat de 54 de ani, a murit pe loc. Accidentul a fost sesizat abia în zorii zilei.

„La data de 14 mai 2023, ora 05:47, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe DJ 248 s-a produs un eveniment rutier în urma căruia o persoană a decedat și una a fost vătămată. Din primele cercetări efectuate a reieșit că un autoturism înmatriculat în județul Iași care se deplasa din direcția localității Rateșu Cuzei, comuna Rebricea, spre localitatea Podeni ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi acroșat un copac.

Citește și: Poliţista care şi-a acuzat şeful de hărţuire sexuală a primit „mustrare scrisă”. IPJ Iaşi a considerat că ea este cea care aduce prejudicii de imagine instituţiei

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea conducătorului autoturismului, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Șcheia, județul Iași, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar și decesul unei alte persoane, pasager, care călătorea pe locul din dreapta față. Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul înregistrat fiind de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea identității persoanei decedate și stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a transmis prtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citește și: Fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu, dialog incredibil cu agentul care l-a oprit în trafic: „Dvs căutaţi hoţii pe câmp. Am să vorbesc cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi. Dumneavoastră ştiţi cine sunt?”

Tatăl băiatului nu înțelege ce s-a întâmplat, întrucât fiul său, Cosmin, ar fi un șofer foarte bun.

„El conducea foarte bine, era mereu atent. A venit din Germania la volan, dar acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Persoana care a decedat era vecinul nostru, omul nostru de casă. Nu știu ce căutau ei spre Vaslui.

Noi am crezut că a plecat la iubita lui, nu am știut că a plecat cu Puiu (n.r. – persoana care a decedat). Mi-a spus că a stat 6 ore blocat în mașină până a văzut cineva mașina în șanț, acolo… Este o tragedie, acum ne rugăm ca băiatul să scape cu bine. Este internat la «Parhon», are coaste rupte, o mână ruptă și ceva la rinichi”, a povestit Vasile, tatăl lui Cosmin, pentru bzi.ro.

Bărbatul a mai precizat și că tânărul a consumat o cantitate mică de alcool înainte de a pleca de acasă.